fbpx
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

PRONAĐENE MINOBACAČKE MINE IZ II. SVJETSKOG RATA: Opasnost vrebala u šumskom području i na jednom od otoka!

Autor: L.B.

U sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’, od početka studenog policija je od građana preuzela oružje, minsko-eksplozivna sredstva i druge potencijalno opasne predmete.

Tako su građani s područja Crikvenice, Gorkog kotara, Krka, Malog Lošinja, Opatije i Rijeke policiji dragovoljno predali dvije puške od kojih je jedna automatska, zatim pištolj marke Star, dvije ručne bombe, kao i 11 baklji, šest signalnih raketa te signalni uređaj, kao i 414 komada različitog streljiva.

Pronađene minobacačke mine

Osim toga, u šumskom području Grobnika u srijedu je pronađena zaostala minobacačka mina iz II. svjetskog rata, koju su preuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te ju uništili na mjestu pronalaska.

Ista vrsta minobacačke mine pronađena je i na području Malog Lošinja, dok je ručna bomba, tzv. breda, zaostala iz II. svjetskog rata pronađena na području Ravne Gore.

Oba eksplozivna sredstva su policijski službenici uništili na mjestu pronalaska uz pridržavanje propisanih zaštitnih mjera.

Policija zahvaljuje građanima koji su dojavili pronalazak te drugima što su se pridružili Akciji i svoj dom učinili sigurnim.

‘Nelegalno oružje može se predati policiji bez straha od sankcija’

“Pozivamo i dalje sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge opasne predmete da ih predaju policiji bez straha od sankcija jer dragovoljnom predajom ne podliježu prekršajnoj niti kaznenoj sankciji.

Molimo k tome građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima dostupnim drugim osobama u prirodi (parkovi, šume, rijeke, more), kod odlagališta otpada, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.
Iz istog razloga upozoravamo građane da ih ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192. Na poziv građana po sve opasne predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način”, poručili su iz MUP-a.

Detaljne informacije o dragovoljnoj predaji oružja i provedbi Akcije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.