Wikimedia Commons

PROLAZNICI ŠOKIRANI! Sadržaj septičkih jama praznili – pokraj kupača

Autor: Dnevno

Prolaznici su pokraj jedne od manje prometnih prometnica u zadarskom zaleđu svjedočili zabrinjavajućem prizoru, prenosi net.hr.

Primijetili su naime kako, nedaleko od prekrasnih plaža u mjestu Privlaka, dvije cisterne prazne sadržaj iz septičkih jama što je uzrokovalo i nesnosan smrad.

Privlaka, kao ni okolna mjesta, nema kanalizaciju. Stoga su vlasnici nekretnina primorani koristiti septičke jame koje prazne tvrtke kojima općina izdaje koncesiju. Te tvrtke dužne su takav sadržaj odvoziti i zbrinjavati prema propisima koje su ovdje svakako prekršile.

Načelnik općine Privlaka Gašpar Begonja tvrdi kako su se i ranije susretali s ovakvim pritužbama građana, no da prilikom provjere nisu pronašli nikakve propuste kod koncesionara.

“Koncesionar je osigurao parcelu na kojoj se vrši izljev otpadnih voda na lokaciji Sv. Kata, a na kojoj se provode mjere obvezne preventivne dezinsekcije minimalno jedanput mjesečno u razdoblju od travnja do rujna, a po pozivu i potrebi i više”,objašnjava Begonja, ali odbija otkriti točnu lokaciju zbrinjavanja otpada.

Također, istaknuo je da se uskoro nada trajnom rješenju, točnije izgradnji kanalizacijskog sustava, koja je trebala već početi i to proljeće ove godine.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.