Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Procurio Berošev plan za liste čekanja: Ovi liječnici više ne mogu raditi privatno

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Ministar zdravstva Vili Beroš krenuo je u obračun s listama čekanja.

Nedavno je bolničkim ravnateljima poslao naputak da bolničkim liječnicima koji rade i privatno, a neophodni su za dijagnostičke postupke na koje pacijenti čekaju dulje od 270 dana, treba ukinuti dopusnice za rad u privatnim ordinacijama sve dok se čekanje pacijenata na taj postupak ne smanji, piše u subotu Večernji list.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Beroš uputio dopis, treba hitno smanjiti liste čekanja

Cilj je, dakako, smanjiti liste čekanja na manje od 270 dana.

Smanjenje najduljih lista čekanja do kraja 2023. godine na manje od 270 dana zacrtano je Nacionalnim planom oporavka i otpornosti (NPOO) i uvjet je za povlačenje novca iz NPOO-a.

Taj rok je opasno blizu pa su bolnice intenzivirale tempo, većina ih mjesecima radi u poslijepodnevnim smjenama i vikendom kako bi smanjili dane čekanja za postupke koji su trajali po godinu dana i više.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Ilustracija

Već iskri između ravnatelja i liječnika

Taj je rad dodatno plaćen, ali je na dobrovoljnoj bazi.

Zbog svega zna i zaiskriti između ravnatelja i liječnika koji ne žele dodatno raditi jer su umorni, što nije čudno pogotovo ako još rade i u privatnim ordinacijama. Ravnatelji uglavnom kažu da većina liječnika surađuje, a tek manji dio njih upozorava se da bi mogli privremeno ostati bez dopusnice za privatni rad izvan bolnice, piše Večernji list.
Kruži lažna reklama s poznatim hrvatskim liječnikom: Beroš upozorava građane da paze
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.