Screenshot Glas Istre

Pročelnik Ministarstva poljoprivrede prisiljavao Zagrepčanku na prostituciju: Uzimao joj novac, prijetio i iznuđivao

Autor: Dnevno

Pročelnik u istarskoj županijskoj podružnici Ministarstva poljoprivrede prisiljavao je sezonsku radnicu na prostituciju.

Pročelnik istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede, 57-godišnji Albin Lampe osumnjičen je da je 30-godišnju Zagrepčanku prisiljavao na prostituciju u Puli i okolici, piše Glas Istre. Zagrepčanka je u Pulu došla odraditi sezonu, no umjesto sezonskog posla bila je prisiljena na nešto puno gore.

Lampe ispitan u državnom odvjetništvu

Pulska policija je zbog sumnje da je organizirao pružanje spolnih usluga, a potom iznuđivao 30-godišnjakinju, uhitila 57-godišnjeg Vodnjanca. Kriminalističko istraživanje je provedeno i utvrđena je osnovana sumnja da je 57-godišnjak počinio kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude. Iz neslužbenih informacija se doznalo da je riječ o Albinu Lampeu.

Tijekom današnjeg dana Lampe je ispitan u državnom odvjetništvu i u popodnevnim satima je doveden kod suca istrage.

Od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, Lampe je iskorištavao tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njezin odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

Prijetio joj objavom eksplicitnih snimki

Lampe, koji radi kao savjetnik za šume i sam je koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njezine zarade, a kad je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga, njemu i drugim osobama, 57-godišnji muškarac ju je počeo iznuđivati. Od nje je tražio novac ili nastavak pružanja spolnih usluga te ju ucijenio kako će objaviti njezine eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njezina znanja.

Osumnjičeni je, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u petak u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.