Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

PROBLEMI U MORSKOM PROMETU: Olujno jugo privezalo linije prema otocima

Autor: Dnevno

Olujno jugo stvara probleme u pomorskom prometu. Do kraja dana prevladavat će oblačno s kišom, a smirivanje vjetra očekuje se u poslijepodnevnim satima. 

Na Jadranu i područjima uz njega s izraženijim pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će lokalno biti obilne oborine. I dalje će puhati većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim i ponegdje olujnim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo malo oslabjeti i poslijepodne okrenuti na jugozapadni i južni vjetar. Najviša temperatura zraka danas između 13 i 18 °C, u gorju malo niža.

Hrvatski autoklub izvještava da su zbog vjetra u prekidu:

  • katamaranske linije: Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split, Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar–Iž Mali–Iž Veli–Mala Rava–Rava,
  • brodske linije: Zadar-Preko, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Šibenik–Zlarin–Prvić Luka–Šepurine–Vodice,
  • trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Porozina–Brestova, Zadar (Gaženica)–Sestrunj–Zverinac–Molat, Zadar (Gaženica)–Bršanj (Iž)–Rava–Mala Rava, Biograd-Tkon, Split-Vela Luka-Ubli, Trogir/Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Drvenik – Sućuraj, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ.

Izmjene u redu plovidbe:

  • trajektna linija Šibenik–Kaprije–Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.