Photo: Edina Zuko/PIXSELL

PRIVEDEN ZBOG KOMENTARA PREMIJERU: ‘Ja se ne kajem. Imam jednu poruku za Plenkovića!’

Autor: Dnevno.hr

Premijer Andrej Plenković u petak je na Maselnici polagao vijence.

S druge strane, Mladen Ćustić je završio u pritvoru zbog komentara na Facebooku kojeg je o Plenkoviću napisao povodom tog polaganja.

Kaže, od policije je prvo čuo da je prijetio premijeru, na što ih je pitao gdje to u komentaru piše. Tvrdi, onda su vijećali dalje pa nakon sat vremena zaključili da to nije prijetnja nego uvreda.

Podsjetimo, Mladen je napisao: “Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik.”

Privedeni Mladen kaže: Komentar je bio satira

Zaradio je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira omalovažavanjem i vrijeđanjem premijera Plenkovića. Za RTL kaže, komentar je bio satira. U zatvoru je sreo i drugog pritvorenog zbog komentara o Plenkoviću.

“Moram napomenuti da cijeli dan nisam ništa jeo ni pio. Ja sam došao doma, dehidriran, tako da sam ja bio malo i psihički izgubljen”, priča Mladen čija se supruga Milica zabrinula kada nije došao na ručak. No, kako kaže, podržava ga, iako misli da ‘malo previše sidi na Facebooku’.

‘Ja se ne kajem’

“Ja se ne kajem, jer ja ako ne budem smio govoriti u ovoj državi, onda ja nemam državu”, tvrdi Mladen i u šali kaže da očekuje da će ga svaki put privoditi kad premijer bude na zadarskom području.




“Ja bih preporučio Plenkoviću da stane ispred ogledala i nek sebi dobro postavi pitanje, Andrej je li ti radiš u redu, zašto je narod nezadovoljan?”, kaže na kraju.

Što kaže policija?

Policija tvrdi kako premijer nije bio uključen u odluku o postupanju.

“Oni su bili zadržani u prostorijama službenim dok je bilo provođeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su u poslijepodnevnim satima privedeni na Općinski sud, prekršajni odjel”, kazala je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.




Božinović: ‘Postupali su u skladu za zakonom, policija ne dobiva političke naloge’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je danas na konferenciji za medije o slučaju uhićenja u Zadru.

“Policija je postupala u skladu sa zakonom, proveli su kriminalističko istraživanje temeljem objava, podnijeli su optužni prijedlog sudu, policija ne prima naloge i dok sam ja ministar i dok je ova Vlada neće dobivati političke naloge. Dnevno imamo 50 prijava što se tiče javnog reda i mira, policija je samostalna, oni odlučuju hoće li pokrenuti kriminalističko istraživanje. Policija ne sudi, odluku donosi sud”, rekao je Božinović.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.