Foto: Boris Kovacev / CROPIX

PRITISNULI GA GRAĐANI: Ministar državne imovine obećao reviziju zgrada s narančastom oznakom

Autor: Dnevno

Ministar državne imovine Mario Banožić posjetio je građane smještene u studentski dom “Cvjetno naselje” nakon što su njihovi domovi ostali neupotrebljivi nakon razornog potresa. Podsjetio je ministar stanare tog doma da se prijave na javni poziv za financiranje najamine, no oni nisu bili oduševljeni idejom.

Naime, 20-ak stanara upitalo je ministra što je s onima čije su nekretnine označene narančastom naljepnicom, s obzirom da oni trenutno ne ispunjavaju uvjete za prijavu na javne pozive za dodjelu stana ili financiranja najamnine.

I doista, javni poziv Ministarstva državne imovine namijenjen je financiranju najma stanova građanima čije su nekretnine dobile crvenu, a ne narančastu oznaku. Stoga, rekao je ministar, takve će zgrade opet biti pregledane.

“Ovdje u razgovoru vidimo da ima ljudi koji tvrde da su njihove oznake narančaste, ali da oni ne mogu useliti u nekretninu. Mi smo im rekli da podnesu zahtjev, a ministarstvo će po službenoj dužnosti tražiti reviziju takve oznake, odnosno ako je ona crvena, moći će ostvariti pravo”, rekao je te istaknuo kako se, i za one koje će revizijom zaista biti narančaste, postoji potpora za sanaciju dimnjaka, krovišta, bojlere i zabatnih zidova.

Prilikom svog posjeta, dotaknuo se i problema stanara Cvjetnog koji su od Grada Zagreba zatražili smještaj u gradske stanove, a čije kriterije ipak ne zadovoljavaju. Po tom pitanju, obećao se posavjetovati s Gradom Zagrebom.

U Cvjetnom naselju smješteno je 514 građana čije su nekretnine oštećene u potresu, a Banožić je podsjetio kako država na raspolaganju ima 30 stanova u koje bi mogla smjestiti osobe iz Cvjetnog naselja. Zaključio je i kako se promišlja o tome da se za njihovu dodjelu traži ispunjenje socijalnih kriterija.

ODRASLI, SRAMITE SE! Djevojčica (14) tijekom jedne godine pročitala 134 knjige!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.