Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pripuz ‘išamarao’ Grmoju: ‘Pozivate na lov ljudi, radite linč. Bili ste u vlasti kad ste me progonili’

Autor: Dnevno.hr

Nakon izjava perjanice Mosta Nikole Grmoje, a u kojima je žestoko prozvao predsjednika Nadzornog odbora C.I.O.S Grupe Petra Pripuza, potonji mu je odgovorio.

Pripuz je u ponedjeljak poslao priopćenje u kojem se osvrnuo na optužbe koje mu je uputio saborski zastupnik Mosta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na Vaše prošlotjedne neutemeljene, zlonamjerno konstruirane i usmjerene, pomalo konfuzne, ali zasigurno diskriminatorne i u konačnici, posebno za jednoga zastupnika u strukturi zakonodavne vlasti – nedopustive izjave koje ste putem medija uputili cjelokupnoj hrvatskoj javnosti upravo iz Hrvatskoga sabora, a u kojima me izričito spominjete, u obvezi sam na iste reagirati.

Ponajprije izražavam podršku Vašim nastojanjima i angažmanu koji je usmjeren u opravdani javni interes i društveni boljitak, kako se od Vas, hrvatskoga zastupnika i u skladu sa Ustavom, očekuje. Unatoč presudi koju i sami spominjete, a kojom je potvrđeno da ste me neutemeljeno, iz samo Vama poznatih razloga +svrstavali u kontekst „otpadne mafije“, Vi i dalje ustrajete u etiketiranju i kreiranju javnoga linča, aktualno insinuirajući na pripadnost „društvenim anomalijama“ i pozivajući doslovce na, kako kažete – lov „takvih ljudi“. Vrijeme kada se „lovilo“ samo na temelju prozivanja i etiketiranja od strane raznih političkih aktera, uvaženi zastupniče, stvar je prošlog i svršenog vremena.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Stoga, što se tiče Vaših nastupa u kojima naglašavate glagol „loviti“ želim Vas podsjetiti da je za vrijeme dok je Vaša stranka participirala u izvršnoj vlasti tijekom 2016. i 2017. godine, nada mnom osobno proveden porezni nadzor kojim je utvrđeno kako su sva moja primanja legalna te da ista, zakonito ostvarena, značajno nadmašuju rashode (što je razvidno iz zapisnika Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb, Službe za nadzor, Odjela za otkrivanje poreznih kaznenih djela, klasa: UP/I-215-02/15-01/14 iz svibnja 2016.). Nažalost, u tom sam razdoblju bio spektakularno lišen slobode zbog navodnog ostvarenja značajnog iznosa nepripadne imovinske koristi, a za što se nakon više od šest godina istrage ispostavilo da za takvo što nije bilo dokaza, zbog čega je i sam USKOK obustavio postupak te isto potvrdio Rješenjem od 16. svibnja 2023. godine.

Naime, iako učestalo prozivate institucije, u ovom Vas slučaju želim podsjetiti da je upravo Vaša stranka (tada) bila dio izvršne vlasti pa je za očekivati kako „tadašnji lov“ na Petra Pripuza nećete osporavati neučinkovitošću institucija.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nadalje, želim Vas podsjetiti da se, osim nada mnom, i nad CIOS grupom nadzori provode kontinuirano, na zakonit te propisan način, a ni u kojem ih slučaju ne doživljavamo „lovom“. Isto tako ističem da CIOS grupacija zapošljava više od 1.100 radnika te da je prošle godine ostvarila gotovo 3 mlrd. kuna, odnosno 400 milijuna eura konsolidiranih prihoda, kao i da uredno podmiruje sve obveze prema zaposlenicima, bankama, dobavljačima i, naravno, državnom i lokalnim proračunima. Tako je za prošlu godinu, uz druga davanja, samo na ime poreza na dobit, kao i poreza na ekstra profit uplaćeno više od 12 milijuna eura, odnosno 90 milijuna kuna u proračun iz kojega i Vi primate plaću.

Prvo ga je tužio zbog nanesenih duševnih boli, a onda ga je u žalbi nahvalio kao političara: Pogledajte što Pripuz kaže o Nikoli Grmoji
Kao što je i Sud pravomoćnom presudom, na koju se pozivate, utvrdio da političar, kao javna utjecajna osoba ne može neargumentirano vrijeđati nejavne osobe bez ikakve odgovornosti, cijenjeni zastupniče Grmoja, želim vjerovati da ćete se tih načela u daljnjem djelovanju pridržavati. Dakako, razumijem da politika može biti nemilosrdna, ali kada govorimo o zastupniku u Hrvatskome saboru, tada cilj zaista ne bi smio opravdavati sredstva”, priopćio je Pripuz.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.