fbpx
Predstojnica Klinike za pedijatriju Jelena Roganović Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Primorsko-goranska županija donirala 900 tisuća kuna Dječjoj bolnici na Kantridi

Autor: Hina

Primorsko-goranska županija darovala je Dječjoj bolnici na Kantridi 900 tisuća kuna za izgradnju “tople veze” između Odjela za onkologiju i igraonice za što je u utorak predstojnica Klinike za pedijatriju Jelena Roganović primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini uručila zahvalnicu.

S tih 900 tisuća kuna, osim “tople veze”, to jest prolaza koji štiti od hladnoće i oborina, uređena je i sanitarna vertikala te sanitarni blokovi za pacijente i medicinsko osoblje u glavnoj zgradi KBC-a na riječkom lokalitetu.

Komadina, koji je u Dječjoj bolnici bio u pratnji ravnatelja riječkoga KBC-a Alena Ružića, rekao je da je ta donacija kontinuitet ulaganja Primorsko-goranske županije u riječki KBC, gdje je samo u proteklih pet godina uloženo gotovo 10 milijuna kuna. Time je, dodao je, financirano uređenje Klinike za radioterapiju i onkologiju, uređenje bolesničkih soba Zavoda za kardiovaskularne bolesti i Klinike za internu medicinu, nabava endoskopskog ultrazvučnog uređaja i medicinske opreme za uzimanje krvi i proizvodnju krvnih pripravaka te uređenje i opremanje senzorne sobe na Kantridi.


“Premda nismo osnivači KBC-a, znajući da će trebati vremena za izgradnju nove bolnice, pomagali smo kako bismo našim pacijentima omogućili bolji standard”, rekao je Komadina i dodao kako će nastojati pomagati i u ovoj teškoj situaciji zbog koronakrize. Županijske zdravstvene ustanove trenutačno su u minusu oko 20 milijuna kuna, no, istaknuo je, nekako će “i to iznijeti ove godine”, a nadaju se da će moći nastaviti suradnju s riječkim KBC-om.

Predstojnica Klinike za pedijatriju Jelena Roganović ocijenila je da je posebna vrijednost donacije u tome što je Primorsko-goranska županija prepoznala koliko je važna kvaliteta života djece s malignim bolestima.

Ravnatelj KBC-a Zagreb upozorava da se očekuje porast malignih bolesti: ‘Ljudi ne dolaze na kontrolne preglede zbog koronavirusa’

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.