Foto: Facebook

JANDROKOVIĆU JE SAMO JEDNA MISAO BILA NA PAMETI! Na pitanje o predsjedniku odgovorio: ‘Ovo mi je važnije nego ono što govori Milanović o bilo kojoj temi’

Autor: N.K

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u nedjelju je posjetio međunarodni sajam “S klobasicom u Europu”.

Sajam je organizirala Općina Sveti Petar u Šumi, a zamišljen je kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju, prodaju i zaštitu tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda te poljoprivredne proizvođače i udruge.

Za potrebe sajma plato oko Hrvatske kuće kobasica s okolnim prostorima pretvorio se u najveći hrvatski grad od kobasica.

Sajam ocijenio važnim događajem

Jandroković je sajam ocijenio važnim događajem koji okuplja domaće poduzetnike i gdje dolazi do izražaja sinergija države, općine i samih proizvođača.

 

“Zamišljen kao događaj koji na poseban način promiče proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, sajam u Svetom Petru u Šumi primjer je kako treba koristiti prilike koje nam pruža Europska unija (EU) i dokaz da lokalna vlast može biti uspješan partner privatnom biznisu”, rekao je Jandroković.

Nije htio pričati o predsjedniku

“Istra je poznata po maslinovom ulju, vinu, ugostiteljstvu i turizmu, a sajam koji promovira suhomesnate proizvode predstavlja novi brend za Istru koja ionako u mnogočemu prednjači i može biti primjer ne samo ostalim regijama u Hrvatskoj nego i u Europi”, dodao je šef Sabora.




Nije htio komentirati najavu predsjednika Zorana Milanovića da će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO poručivši kako je “na sajmu kobasica u Svetom Petru u Šumi, a to mu je važnije nego ono što govori Milanović o bilo kojoj temi”.

Komentirao najavu slovenske blokade

Na pitanje treba li u Ustav vratiti rečenicu da je “pravo na pobačaj ustavno pravo”, rekao je kako je to tema koja duboko dijeli hrvatsko društvo i kako to Hrvatskoj u ovom trenutku nije potrebno.

Komentirajući najave iz Slovenije da će uvjetovati ulazak Hrvatske u Schengen provedbom arbitražne odluke o granici, kazao je kako su Hrvatska i Slovenija toliko orijentirane jedna na drugu da “bilo kakvi prijepori ne bi bili korisni ni hrvatskoj niti slovenskoj strani”.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.