Foto: Domovinski pokret

PRIMIO SE KOSILICE I NAPRAVIO REDA! Peternelov šou Tomaševiću pred nosom: ‘Dvije godine mandata je prošlo, imamo skandal za skandalom’

Autor: Daniel Radman

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine, te predstavnici političke stranke Agrameri održali su ispred zgrade Zagrebačkog Holdinga konferenciju za medije na temu ”Problemi funkcioniranja Grada Zagreba” i drugih aktualnosti.

Igor Peternel pokosio je kosilicom travu ispred Zagrebačkog Holdinga, želeći simbolički izraziti nezadovoljstvo i ukazati na činjenicu kako je gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, dopustila da grad potpuno zaraste u travu i grmlje, te kako ne kose i ne održavaju zelene površine, a što se odražava na estetski izgled grada, ali i stvara higijensko-zdravstveni problem.


”Željeli smo i simbolički pokazati da se čak ni ispred Zagrebačkog Holdinga ništa ne radi. Pogledajte kako je tu sve neuredno. Dvije godine mandata je prošlo. Imamo skandal za skandalom, a ono za što su izabrani da rade, to ne rade, ili ako je možda dio njihovog programa da trava bude nepokošena. Vidimo kiše i možemo samo zamisliti što će biti kroz tjedan-dva što se tiče komaraca u gradu Zagrebu. Pretvorit ćemo se u Baranju, i to nikoga ne zanima. Zanimljivo je da je ispred Poglavarstva grada Zagreba sve pokošeno, a ispred Holdinga ništa”, upozorio je Peternel.

”Građani polako osvještavaju kome su olako dali svoj glas”

Peternel je rekao kako se svi oni građani koji su im olako dali glas, misleći da će oni raditi za dobrobit zajednice, polako osvještavaju kad vide kako je grad zapušten, kako se smeće ne odvozi i kad vide koliko će komaraca biti kroz tjedan ili dva.

Foto: Domovinski pokret

”Ulazimo u druge dvije godine mandata, na način da vizije nema nikakve i da se ne zna što će biti s gospodarenjem otpadom. Novska je definitivno propala, samo što to još nisu rekli. Recimo, direktor Centra za gospodarenje otpadom je podnio ostavku i već radi u nekoj drugoj firmi. To je skroz prošlo ispod radara. Kroz dan-dva ćemo dodijeliti nagradu Grada Zagreba ravnateljici bolnice Sveti Duh koja tamo ne bi smjela biti više ni dvije minute, s obzirom na sve skandale kojima je okružena i zbog načina na koji vodi bolnicu”, naglasio je.

Peternel je istaknuo da svaka bolnica mora biti na usluzi bolesnicima, na usluzi bolesnim građanima koji plaćaju osiguranje, a da je ova bolnica na usluzi ravnateljici kako bi se njoj vraćao politički i ideološki dug samo zato što je uspjela, upozorio je Peternel, odraditi ono što su predstavnici vlasti i gradonačelnik grada Zagreba od nje tražili – da osigura izvođenje abortusa u toj bolnici.

”I zato ju se tolerira. Zato se toleriraju svi njezini skandali i zato joj se dodjeljuje Nagrada Grada Zagreba. Mi ćemo doći na tu nagradu i prosvjedovat ćemo protiv nje jer svi oni koji su tamo jer su vrsni znanstvenici, dobitnici nagrade, nisu zaslužili da se ta nagrada pokvari i dodjelom ravnateljici Kliničke bolnice Sveti Duh, gospođi profesorici Šimundić”, zaključio je Peternel.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.