Foto: CROPIX

PRIJETI MU MAKSIMALNA KAZNA: Počelo suđenje za dvostruko ubojstvo Damiru Minkoviću

Autor: Dnevno

Ne osjećam se krivim ni za jedno kazneno djelo, hladno i bez emocija Damir Minković (36) rekao je na Županijskom sudu u Zagrebu.

Optužnica ga tereti da je u noći na 24. studenoga prošle godine između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću strine Marije Minković (77) dok su ona i njezin posinak Siniša (50) bili u sobama.

Nožem dužine oštrice 19,5 centimetara, koja je nazubljena, tvrdi tužiteljstvo, oboje ih je ubio, zadavši Mariji četiri rezne rane vrata, a Siniši tri. Potom je, tražeći novac, pretražio ladice u vitrini u dnevnoj sobi, no novac nije pronašao. Stoga je iz Marijina novčanika uzeo nepoznati iznos.

Jutro nakon zločina otputovao je u Beograd k djevojci, a prije odlaska bacio je korišteno oružje u jedan od kontejnera na okretištu autobusa u Strugama.

Tamo su ga istražitelji i pronašli, a vještačenjem je utvrđeno da su Marija i Siniša ubijeni upravo tim nožem.

Damiru sude zbog dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio. Zbog dva ovako teška kaznena djela Damiru, ako ga osude, prijeti maksimalna kazna do 50 godina zatvora.

“Postoje svjedoci koji su vidjeli nekoga u dvorištu ubijenih tko nije mogao biti optuženi. Također, u jednoj od ladica vitrine tijekom očevida pronađeno je 6000 kuna na vidljivome mjestu. Ako je motiv koristoljublje, zašto nije uzeo taj novac?”, rekao je Minkovićev branitelj Neven Gotal.




Na prvom ročištu svjedočila je teta optuženika koja je ispričala da su Marija i Damir bili u dobrim odnosima, sve dok Minković nije otišao u Lepoglavu služiti kaznu zbog pljačke zlatarnice. Tad je Marija legalizirala kuću, inače dvojni objekt u kojemu su svi troje živjeli, i upisala je na sebe.

Mirsada V. (27) vidjela je Damira u autobusu jutro nakon ubojstva.

“Ušla sam u autobus u 6.50, a on u 6.58. Prije nego što je ušao, vidjela sam ga kako nešto baca u jedan od tri kontejnera na okretištu”, rekla je svjedokinja, koja nije vidjela što je Damir bacio.




“Stresao se i pitao me: ‘Gdje ću tako rano?’, a ja sam odgovorila da idem na posao”, rekla je.

“Kako znate koliko je bilo sati? Je li bilo hladno tog jutra? Imam li i danas crveno ispod očiju?”, uzrujano je dotad smireni Minković postavljao pitanja svjedokinji na koja je već odgovorila.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.