pixabay

PRIJETE NAM KUGA I TIFUS? Vratile se grozne srednjovjekovne bolesti, evo gdje je najkritičnije!

Autor: P.B./Dnevno

Stanje javnog zdravstva u drugom najvećem gradu SAD-a je u “rasulu”, kaže Dr. Drew Pinsky za “The Ingraham Angle.”

Grad s četiri milijuna stanovnika je u problemima: prenapućenost i prevelika potražnja za socijalnim uslugama, ali ima i drugih ozbiljnijih problema, kaže Dr. Drew Pinksy. “U Los Angelesu imamo kompletan raspad osnovnih životnih standarda.”, kaže Pinsky za Fox News. “Imamo tri vrste infektivnih bolesti koje se šire zrakom i tuberkulozu koja se širi štakorima. Mi smo jedini grad u državi koji nema program za prevenciju infestacije štakora, niti sanitarni sustav nam ne radi kako treba. “Pinsky kaže da je bubonska kuga – poznata kao “Crna Smrt”, pandemija koje je ubila milijune u 14. st.  najvjerojatnije prisutna u Los Angelesu. Kuga se širi preko zaraženih buha i kontaktom s tijelesnim tekućinama mrtvih životinja zaraženim kugom. U njima baktrerija putuje kožom i sakuplja se u limfnim čvorovima. “Prošle godine smo zabilježili slučaje tifusa, i vjerujemo da će se najvjerojatnije vratiti”, kaže Pinsky. U Los Angelesu je već zabilježen slučlaj policijskog službenika koji se zarazio tifusom, to je bolest koja svake godine zarazi 350 Amerikanaca. Sve vrste tifusa su uzrokovane bakterijskom infekcijom koja se širi ušima i buhama. U 16. st. je ta bolest uništila Njemačku, dodaje Pinsky.


“Ovo je nezamislivo. Ne mogu vjerovati da ovaj grad nije u zemlji trećeg svijeta. Ovo je primitivno.”, kaže Pinsky za Fox News.

“Zemlje trećeg svijeta se vrijeđaju ako ih se optuži da je stanje u njima ovakvo. Niti jedan grad na Zemlji ne bi trpio ovakvo nešto. Cijela populacija je pod rizikom zaraze”.

Pinsky kaže da se grad jednostavno ne može nositi s potražnjom socijalnih usluga, imamo mnogo beskućnika koji pate od mentalnih bolesti i odbijaju prihvatiti smještaj. “Vlada SAD-a iz nekog razloga inzistira da mi imamo problem sa smještajem i stambenom politikom, tome nije slučaj. Mi imamo problem s kroničnim mentalnim oboljenjem i ovisnosti o opijatima. Mi imamo ljude koji žele živjeti na cesti.”, kaže Pinski.

“Oni doslovno ne žele uzeti smještaj ako im ga damo. To je sloj populacije koji je najranjiviji i koji će se razboljeti ovog ljeta. Bojim se za njih.”

Slavni doktor kaže da su gradovi Kalifornije u nevolji otkako su pustili ilegalne migrante unutra. “Liberalni političari ‘odvratno zanemaruju’ većinu gradova koje vode.”Beskučništvo je gorući problem u San Franciscu – kaže Demokratkinja Nancy Pelosi. “Državni izvod pokazuje drastičan porast broja beskućnika u tri područja San Franciso Bay Area koji se i dalje bori s tim gorućim problemom.”, javlja the Associated Press.Interaktivna karta koju je napravila organizacija “Open the Books” s naslovom “2011-2019 San Francisco Human Waste Reportings” (2011-2019 dojave o ljudskom izmetu San Francisca) ima malu ikonu (smeđe boje) koja pokazuje gdje su građani dojavili pristutnost ljudskog izmeta. Kada se pogleda na kartu, izgleda da je cijeli grad prekriven izmetom.

Screenshot: Open the books

“Od 2008,  gradske vlasti su dobile preko 23.800 prijava o ljudskom izmetu u samom središtu San Francisca. Dobili sz 13 prijava ljudskog izmeta pred gradskom vječnicom; 17 ispred Šerfiske službe SAD-a i 67 ispred policijske postaje Tenderloin na Eddy Streetu”, javlja Forbes. Niti najveće kompanije sa sjedištem u San Franciscu nisu pošteđene. “Najveća količina primjedbi dolazi iz područja Market St., sjedišta kompanija Twitter i Uber. Gotovo je stotina oznaka na dijelu koji okružuje gradsku vječnicu.”, javlja Fox.
Autor:P.B./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.