Foto: Pixabay

Prevare potrošača odlaze u povijest: Otvaranje ovih vrećica više neće biti isto

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Otvaranje vrećice čipsa uskoro više neće biti isto jer u povijest odlazi ambalaža puna zraka, u kojoj je više plastike nego proizvoda, velike kutije, a malo sadržaja, rekla je hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan.

Dodala je da čak 73 posto građana EU kaže da su bili zavarani velikom ambalažom proizvoda te se neugodno iznenade količinom nakon što otvore ambalažu.

“Dobivam jako puno upita građana za proizvode poput čipsa, pahuljica, pa čak i proizvode koji dolaze u bocama”, kaže Biljana Borzan.

Foto: Unsplash

Europski parlament potvrdio zabranu polupraznih pakiranja

U priopćenju njezina ureda stoji da je Europski parlament potvrdio zabranu pakiranja čiji je isključivi cilj zavarati potrošača oko količine samog proizvoda poput nepotrebnih slojeva ambalaže ili lažnog dna.

“Prosječan stanovnik EU baci oko 188.7 kg ambalažnog otpada, a u Hrvatskoj se baci oko 75 kilograma, od toga se samo manji dio reciklira. Ovom odredbom ćemo osigurati da građani dobiju najviše za svoj novac, ali i zaštiti okoliš”, kaže Borzan.

Malo tko zna za što se sve može koristiti kora od banane: Evo kako ih pretvoriti u nešto fantastično
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.