Foto: Vlado Kos / CROPIX

‘PREUZELI SU MEDIJE I REANIMIRALI TITOIZAM, SVOJU RELIGIJU’ Karamarku se plače zbog ‘naših jugoeuropejaca’: ‘Nesretnici predložiše da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc’

Autor: I.G.

Tomislav Karamarko na Facebooku je pisao o antihrvatskim elementima i zašto Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ.

“Da je reanimacija i renesansa jugosocijalističkog, antihrvatskog mentalnog sklopa u potpunom zamahu, svjedočimo svakog dana. Netko je rekao da Zagreb podsjeća na glavni grad SFRJ. Potpuno se slažem. Mi smo upravo ta, nekad omražena država, ali u granicama avnojevske Hrvatske. Sjena mega-zločinca Tita i svega onog što on predstavlja, nadvila se nad onim što je ostalo od željene nam domovine, za koju su živote dali naši prijatelji u Domovinskom ratu. Tzv. pomirba je bila obična prevara na koju su nasjeli naivni hrvatski domoljubi, pa i sam Franjo Tuđman.

Ruka pomirbe koju je pružio, brutalno mu je iščupana. Ta i takva pomirba, zapravo je tranzicijski proces spašavanja starih komunističkih struktura i kapitala koji su pokrali i akumulirali kroz razne državne, udbaške, kosovske firme i deponirali ih na bezbroj računa po raznim egzotičnim otocima. Hrvatski komunistički kapitalisti gledajući rušenje Berlinskog zida, ali i zadnje trenutke bračnog para Ceausesku, nisu dvojili oko pomirbe kao nužne potrebe za preživljavanjem. Šutili su kao bubice, educirali po Europi svoje kadrove, savladavali jezike, glumatali novovalne europske demokrate i gradili, za budućnost, potrebne im relacije. A mi? Naši prijatelji…?

Vojničke ili policijske čizme, bojišnica i preko 15 tisuća zastavom prekrivenih lijesova. Uspjeli su ti naši jugoeuropejci. Sačuvali su kapital, preuzeli medije i reanimirali svoju religiju – titoizam, animozitet prema hrvatskoj državi po mjeri običnog hrvatskog čovjeka, domoljuba. I eto, krug se zatvorio u ozračju perverznog apsurda. Neki dan, neki nesretnici predložiše da se nešto u Zagrebu nazove po Milki Planinc. Da mi je vidjeti te kreature i čuti njihova obrazloženja za ovo vrijeđanje zdravog razuma i glorifikaciju zla…

Slična skupina prošli je tjedan u Karlovcu priredila nestvarnu lutkarsku predstavu o liku i djelu Josipa Boljkovca, turbo gradonačelnika Karlovca u nekim vremenima. Traže da se nešto važno nazove po njemu. Što je radio ’45., ’46. nije važno. Ionako je neki sudac nemušto obrazložio da je Boljkovac bio good guy.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.