Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / ilustracija

PRESTALI SU SKRIVATI PODATKE: Ovo je i službeno novo svjetsko žarište koronavirusa!

Autor: Dnevno

Brazil se sve teže nosi s epidemijom koronavirusa – samo jučer je zabilježen 32.091 novi slučaj zaraze, a umrle su 1272 osobe.

Sada najmnogoljudinija zemlja Južne Amerike ima 739.503 oboljelih te je druga u svijetu s najvećim brojem covid-pozitivnih osoba, odmah iza SAD-a.

Od početka epidemije, prema službenim podacima, u Brazilu je od covid infekcije umrlo 38.406 ljudi.

Podaci o broju zaraženih i umrlih jedno vrijeme bili su nedostupni, sve dok brazilski vrhovni sud nije naložio javnu objavu podataka. Mnogi su kritizirali neobjavljivanje podataka, sumnjajući da vlasti žele prikriti stvarno stanje.

Uostalom, predsjednik Jair Bolsonaro dugo je odolijevao da epidemiju koronavirusa shvati ozbiljno, za njega je to bila tek ‘lagana gripa’. No, jučer je prilično okrenuo ploču, a poput Donalda Trumpa, i on se okomio na WHO najavivši moguće istupanje Brazila iz organizacije.

Jedini kontinent bez koronavirusa sada još više izoliran: ‘Ovdje se nema gdje otići’




 

ŠOKANTNO OTKRIĆE ZNANSTVENIKA: Promatrali su vezu koronavirusa i ćelavosti. Ono što su pronašli mnoge će zabrinuti




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.