FOTO: Snježana Vučković

PRESICA ŽIVOG ZIDA Sinčić održao monolog o novim pobjedama pa zbrisao novinarima

Autor: S. V.

Vodstvo Živog zida, na čelu s predsjednikom stranke, Ivanom Viliborem Sinčićem održalo je press konferenciju u hotelu Antunović nakon višednevnih unutarstranačkih sukoba koji su stranku ostavili raskoljenom. Nakon posljednjeg istraživanja javnog mnijenja postalo je jasno da su izgubili i značajnu potporu birača. Njihov rejting se doslovno prepolovio, s potpore od 9,6 pali su na samo 5,4 posto te tako izgubili status treće stranke u zemlji. Ipak, u Živom zidu se ne predaju. Evo što je javnosti poručio Sinčić.

“Razumijem da su mnogi u šoku i da misle da je ovo što se dogodilo nemoguće. Ali dogodilo se. Čuo sam mnogo ružnih riječi protiv stranke i sebe, ali to me ne zanima. Idemo dalje. Nećemo se na to osvrtati. Kao predsjednik moram čuvati dignitet stranke. Vrijeme će pokazati tko je govorio istinu, a tko je lagao. Sada afirmiramo nove ljude i pozivam sve zainteresirane da nam se priključe. Damjan i Snježana (Damjan Vucelić, Snježana Sabolek, op.a.) su novi saborski zastupnici, a o njima ćete uskoro čuti više. Nastavljamo sa reorganiziranjem stranke, a o svemu tome ćemo obavještavati javnost. Svi koji žele da nestanemo, poručujem – Nije gotovo! Bit ćemo još jači! Mi smo pobjednička stranka i imamo mjesto u EU parlamentu dok mnogi nisu prešli prag. Mi smo antisistemska stranka i glavni cilj nam je da iskorjenimo nepotizam u državi. Za uređeno društvo možemo se boriti samo zajedno. Stranku ću dovesti do pobjede!, poručio je Sinčić.

No, kada su novinari htjeli početi postavljati pitanja, nemalo su se iznenadili kada im je Sinčić to zabranio. Predstavnici medija su se naljutili pa je počelo komešanje i raspravljanje s predsjednikom Živog zida. No, ništa nije pomoglo. Novinari su ostali bez odgovora na mnoga pitanja koja kruže oko te, nekad solidne, stranke.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jučer je jednoglasno donijelo odluku o prestanku mirovanja zastupničkog mandata Vladimire Palfi Sinčić iz Živog zida te istodobno prestanku mandata njezina zamjenika Branimira Bunjca, koji je prošli petak napustio stranku.

Autor:S. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.