Ilustracija Foto: Pixabay

PREMINUO MALI SVEN! ‘OKO TATINO POČIVAJ U MIRU BOŽJEM’! Shrvani otac objavio tužnu vijest: Borio se kao lav, ali stanje se pogoršavalo iz dana u dan!

Autor: N.K

Preminuo je sedmogodišnji dječak Sven Jurković za kojeg je Hrvatska saznala kada mu je kao jednogodišnjem djetetu dijagnosticiran karcinom.

Vijest o njegovoj smrti, prenio je otac na Facebook stranici “Svi za malog Svena”.

Sve je počelo kada su roditelji posumnjali da maleni ima bronhitis, ubrzo je dobio upalu uha, nakon čega je prestao jesti, a počeo je i naglo gubiti na težini. Tad se doznalo da dječak boluje od karcinoma.

Bitka za život

Njegova sestra, brat, otac Dražen i majka Ivana zajedno su sa Svenom krenuli u bitku života, no trebala im je pomoć i tu su uskočili prijatelji, a potom i cijela Hrvatska. Naime, otac Dražen je hrvatski branitelj kojemu je mirovina opterećena kreditima, zbog čega nije mogao platiti niti put u Zagreb iz Slavonskog Broda kako bi bio uz svog bolesnog sinčića.

Od tada do danas, otac Dražen obavještavao je sve one koji su pomogli i koji godinama prate Svena, o svakom dječakovom napretku, svakoj pretrazi i terapiji koju je primio.

Stanje se naglo pogoršavalo

Nažalost, krajem kolovoza otac je izvijestio javnost da je Svenovo stanje jako loše i da se bolest proširila. Stanje mu se naglo pogoršavalo iz dana u dan. Svaka sljedeća objava donosila je loše vijesti, a mali borac jučer je nakon duge borbe preminuo. Otac je 13. rujna objavio kako Svenu više ne mogu pomoći te da je jedino rješenje klinika Acibaden, ali odbijen mu je sanitetski prijevoz jer navodno ne bi izdržao put.

“Oko tatino počivaj u miru Božjem”, napisao je otac na Facebooku.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.