Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages/Pixsell/Ilustracija

PREDSJEDNIK BEZ RUKAVICA: Velikosrpski nacionalizam nije odustao od projekta Velike Srbije! Samo je promijenjeno ime!

Autor: Daniel Radman

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović nije previše birao riječi u intervjuu koji je dao televiziji Crne Gore. Naime, bez ikakvih ograda je rekao da se u nacionalističkim krugovima nije odustalo od projekta “Velike Srbije” te da je zbog tog njegova zemlja od stabilne i multikulturalne postala potencijalno žarište Balkana.

“Velikosprski nacionalizam pokušava pod novim motom ‘srpskog sveta’ maligno utjecati na Crnu Goru, ne odustajući od Velike Srbije kao projekta kojem je samo promijenjeno ime”, izjavio je.

To što je Crna Gora od stabilne zemlje postala moguće žarište pripisao je lanjskim izborima i promijenom vlasti.

Kaže, ne smatra da je problem u samoj promjeni vlasti, dodao je da je osjećao kako se taj trenutak “priližavao”, već u politici nove Vlade.

“Ta politika udarila na temeljne vrednosti suvremene Crne Gore. Ta politika je ugrozila sam karakter Crne Gore kao građanske države. U multivjerskoj Crnoj Gori je jedna vjerska zajednica, Srpska pravoslavna crkva, određivala sastav Vlade.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.