Predsjednički kandidat najavio obračun s DORH-om koji naziva centrom organiziranog zločina!

Autor: Marin Vlahović

Jučer je na društvenoj mreži Facebook objavljena još jedna zanimljiva potencijalna kandidatura za predsjednika. Slobodarska stranka Hrvatske, koja je nastupila i na zadnjim izborima za Europski parlament, istaknula je kandidaturu svog predsjednika, dugogodišnjeg aktivista, blogera i borca za ljudska prava Mire Matijevića. Kako tvrde u Slobodarskoj stranci, za razliku od drugih političkih opcija koje se tek nominalno zalažu za borbu protiv korupcije, Matijević i njegovi suradnici godinama istražuju kaznena djela i podižu kaznene prijave. Na području Like, Matijević je svojim istraživačkim i aktivističkim radom potaknuo i neke kadrovske promjene u lokalnoj policiji. Ipak, kako stranka nije stalno prisutna u medijima i zasad nema financijsku i političku infrastrukturu, postavlja se pitanje – koja je svrha ove kandidature? Naime, kako se bliži objava datuma predsjedničkih izbora, svakim danom sve je više potencijalnih kandidata. Analitičari smatraju da maksimalno pet do šest kandidata ima potencijal za skupljanje minimalno 10 tisuća potrebnih potpisa. Nakon iskustva s referendumima, kada je Ministarstvo uprave odbacilo visok postotak potpisa kao nevažeće, izvjesno je da svaki potencijalni kandidat mora skupiti i nekoliko tisuća potpisa više od zakonskog minimuma.

– Naravno da ne mislimo odustati od skupljanja potpisa, iako se bojimo da i tu postoji opasnost od raznih manipulacija DIP-a. Vidjet ćemo kakve su nam opcije i mogućnosti, a u skladu s njima organizirat ćemo kampanju – rekao je predsjednik Slobodarske stranke Hrvatske i kandidat za predsjednika.

– Sve više ljudi nas prepoznaje kao legitimne borce protiv organiziranog kriminala koji je pod pravosudnom i političkom protekcijom. U ovoj kampanji drugi kandidati govore o reformi pravosuđa i korupciji, a ja se pitam što su oni učinili da stvari krenu na bolje? Svi daju obećanja dok ne zasjednu na fotelje, ali pravi rad treba pokazati ranije, kao svjestan građanin. Mi ćemo ovu kampanju iskoristiti da ukažemo na konkretne probleme. Treba jasno reći da je korupcija samo posljedica. Centar organiziranog zločina je u Državnom odvjetništvu i USKOK-u. Imamo materijale i dokaze, koje ćemo javno objaviti tijekom predsjedničke kampanje. Dakle, ne mislimo isključivo prezentirati političke ideje, nego ćemo kroz kampanju i konkretno djelovati prema sustavu – poručio je Miro Matijević.

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.