Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednice, a gdje je Velered Franje Tuđmana i zašto ga nije dobio kardinal Kuharić?

Autor: Dnevno

Hrvatski branitelji razočarani su posljednjom rundom odlikovanja predsjednice na odlasku Kolinde Grabar-Kitarović iz razloga što nijednom zaslužnom građaninu i ustanovi nije dodijelila priznanje čije je utemeljenje sama inicirala – Velered predsjednika Republike Franje Tuđmana s lentom i Danicom.

Pitaju je stoga: Predsjednice, gdje se izgubilo odličje velereda Franje Tuđmana?, javlja Braniteljski portal.

Hrvatski branitelji i stradalnici su iznimno pozdravili ovo novo odličje, tim prije što je zamišljeno da bi se dodjeljivalo svake godine o obljetnici Tuđmanove smrti, tj. 10. prosinca. Ali, od toga nažalost ne će biti ništa. (Vjerojatno će sada, ne bi nas iznenadilo, izmisliti Velered Ivice Račana!), napisao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91 Mladen Pavković.

Branitelji predsjednici na odlasku pritom izražavaju i razočaranje činjenicom da ni ovoga puta nije ispunila svoje predizborno obećanje da posthumno odlikuje kardinala Franju Kuharića.

Podsjetimo, Velered Franje Tuđmana bio bi izraz najvišeg priznanja Republike Hrvatske za promicanje hrvatskih državnih i nacionalnih interesa u zemlji i inozemstvu, posebice za promicanje državljanskog jedinstva i nacionalnog zajedništva, državotvorstva i duhovnih vrednota hrvatskog naroda, a dodjeljivao bi se na obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika 10. prosinca.

Kako su u studenom najavljivali iz Ureda predsjednice, a prvi ga je trebao dobiti upravio kardinal Kuharić i to još u prosincu prošle godine.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.