fbpx
Foto: CROPIX, Unsplash

POZNATI SUDAC ODBRUSIO SAKOMANU! Otkrio detalje tajanstvenog razgovora, doktor ga teško optužio: ‘Čini mi se da je htio zaštititi dužnosnika’

Autor: Dnevno.hr

Sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela kratko je komentirao izjavu psihijatra Slavka Sakomana koji ga je spomenuo u izjavi za medije nakon što je ispitan o slučaju policajaca koji su uzimali drogu zajedno s civilima prilikom jedne intervencije u Zagrebu.

“Savjetovao sam postupanje po zakonu, a to je prijava mjerodavnima. Drugih komentara nemam”, poručio je sudac Marin Mrčela za N1.

Na pitanje je li istinita Sakomanova tvrdnja da ga je savjetovao da ne ide u medije jer će to naštetiti dužnosniku čiji je sin bio jedini od trojice policajaca koji nije konzumirao drogu, Mrčela odgovara da je to neistina.


Sakoman: ‘Čini mi se da je Mrčela htio zaštititi dužnosnika’

“Neistina je da sam savjetovao da ne istupa u medijima jer bi to naštetilo dužnosniku”, rekao je.

Podsjetimo, psihijatar Slavko Sakoman je u izjavi za medije nakon što je ispitan u DORH-u rekao:

“Kontaktirao sam vrhovnog suca Marina Mrčelu kako bih ga pitao što raditi u toj situaciji. Konzultirao sam se na više razina. On je postupio čestito i pošteno. Rekao je ako želim da taj slučaj ostane dominantno u pravnoj proceduri i skriven da to prijavim USKOK-u, a ako kažem medijima da ću učiniti političku štetu. Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštititi dužnosnika.”

Podsjećamo, Sakoman je za N1 ispričao navodne detalje policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju, kako tvrdi Sakoman, ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.

Majka je rekla sve

Psihijatar Sakoman koji je specijaliziran za liječenje ovisnosti za slučaj je tvrdi doznao od obitelji jednog sudionika te večeri. Kaže da mu je majka liječenog ovisnika požalila da je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.

“Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…”, ispričao je Sakoman.
Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

“Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došlo je njih troje. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao”, iznosi teške optužbe doktor Sakoman.

Dvojica vukla, treći nije

Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.
“Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju”, nastavio je Sakoman.

Sakoman je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.