FOTO: Hrvatske autoceste

POZNATI PLANOVI: Pelješki most otvara se 2022., no ipak ne za sve! Evo tko će imati ‘privilegij’ voziti se preko njega

Autor: Daniel Radman

“U Hrvatskim cestama očekuju da će radovi na Peklješkom mostu biti gotovi najkasnije do kraja sljedeće godine pa bi most mogao biti pušten u promet u prvom mjesecu 2022.“, otkriva Večernji list.

Stvari tu ipak neće ići posve glatko. Most će biti gotov prije nego pristupne ceste, no u HC-u imaju poseban plan kako pustiti promet preko Pelješkog mosta čim se izda uporabna dozvola.

Naime, planiraju izgraditi čvor preko Brijesta i tako spojiti most na već postojeću cestu koja vodi prema Pelješcu.

Tako bi se izbjegla čak polugodišnja “rupa” između dovršetka mosta i dovršetka pristupnih cesta za koje se pretpostavlja da će biti dovršene do srpnja 2022. godine.

Prema informacijama koje su Hrvatske ceste dostavile Večernjaku, plan je takav da će u fazi do završetka izgradnje pristupnih cesta most biti otvoren samo za osobna i dostavna vozila te autobuse, dok će teretna vozila nastaviti preko Neuma.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.