Foto: Jakov Prkic / CROPIX

POZNATI NOVINAR DOBIO TUŽBU PROTIV DEŽULOVIĆA! Trajalo je godinama: ‘Pojavio se kad mu je Sud zaprijetio privođenjem policijom’

Autor: Dnevno.hr

Šest godina trajao je sudski spor novinara i putopisca Roberta Pauletića koji je tužio kolumnista Borisa Dežulovića radi članka “Slobodni fejsbuk”.

Podsjetimo, u članku koji je izašao 21. srpnja 2017. godine u 918. broju “Novosti” Dežulović se okomio na Pauletića radi fotografije koju je objavio na Facebooku, tvrdeći da su na njoj navodni piromani u Mercedesu varaždinskih registracija, iako nije bilo dokaza da su ti ljudi uistinu palili šume te godine.

“Sve je dakle isto kao i u ljeto 1991., proradio je neumrli uredničko-novinarsko-domoljubni nerv slavnog Roberta Pauletića. Na Hrvatima je sada samo da pronađu Mercedes sa četiri mlade četničke palikuće”, napisao je, između ostalog.

Presuda je nepravomoćna

Sud je Dežulovića na koncu nepravomoćno proglasio krivim zbog vrijeđanja Pauletića, a ako presuda postane pravomoćna, Dežulović će biti dužan platiti 1012 eura.

O presudi se na Facebooku raspisao i Pauletić, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Gotovo šest godina trajalo je suđenje povodom moje kaznene prijave za uvredu protiv Dežulovića. Na kraju čudesno hrabri i uvijek britki Dežulović, kojeg je na sudu branio sin Viktora Ivančića, nije dolazio na ročišta: jednom je bio na sajmu knjiga, drugi put je bio bolestan, treći put tobože nije uredno primio poziv (a jest). Valjda se hrabri Dežulović nadao zastari, ne znam. Onda je ipak došao, kad mu je Sud zaprijetio privođenjem policijom. Konačno je, evo, nepravomoćno proglašen krivim”, napisao je Pauletić uz poruku da Dežulović često vrijeđa druge.

“Nađe se ponekad ipak sudac ili sutkinja koji se ne boje moćnika, političara niti novinara otrovnih pera, pa presude ono što jest. Da je kriv za uvrede. Hoće li ostati pravomoćno, nemam pojma, s tom bratijom iz Srpskih novosti imam već svakakvih iskustava, a u svjetlu okolnosti (t.j. osobe njegova izdavača) svašta je moguće, u to smo se već uvjerili.




Ipak, prema svemu sudeći, Dežulović će morati platiti 1012 eura, tako je određeno nepravomoćnom presudom. Rekao bih, nije puno, a i ne ide meni, nego državi, ali čovjeka veseli. Ili da parafraziram naslov romana nepravomoćnog osuđenika Dežulovića: Jebo sad 1012 eura”, napisao je Pauletić na “Slobodnom fejsbuku”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.