Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

POZNATI GLUMAC IZ ‘HITNE SLUŽBE’ ČUČI U REMETINCU? Traži politički azil u Hrvatskoj, strahuje da će nadrapati zbog Bidena

Autor: M.P.

Hrvatska policija je na osnovu američke međunarodne tjeralice u nedjelju navečer, kada je ulazio automobilom iz Slovenije u Hrvatsku, uhitila američkog glumca i producenta Don Victora Cisternina, poznatog po ulozi u seriji ‘Hitna služba’.

Cisternino se našao na tjeralici Interpola, Sjedinjene Američke Države ga traže jer je, kako ga se tereti, pronevjerio 7,2 milijuna dolara državnog zajma za potpore tvrtkama pogođenim pandemijom koronavirusa.

“Bojao sam se da će me administracija novoga predsjednika Joea Bidena progoniti zbog ovoga načina poslovanja, a takvo je poslovanje bilo dozvoljeno za vrijeme administracije Donalda Trumpa. Zbog toga sam nakon izbora u SAD-u odlučio pobjeći u Europu te zatražiti azil ili u Rusiji ili u nekoj od drugih država. Tako sam došao i u Hrvatsku, gdje sam htio zatražiti politički azil”, rekao je u svojoj obrani Cisternino.

Krivotvorio podatke o zaposlenima zbog potpora za zaštitu radnih mjesta u koronakrizi

On je proteklih godina preko svoje tvrtke MagnifiCo bavio konzultantskim poslom u filmskoj industriji i umjetnosti, a na osnovi krivotvorenih podataka izdvojio je zajam za zaštitu radnih mjesta navodeći da mu firma ima 433 zaposlenika, a zapravo ih je bilo dvoje – on i supruga. Provjera je ustanovila i da su među navodno zaposlenima bile i tri preminule osobe, a neki brojevi socijalnog osiguranja nisu postojali.

Određen mu pritvor, nalazi se u Remetincu

Cisternino, koji iza sebe ima minornu epizodnu ulogu u nekad popularnoj seriji “Hitna služba”, u proteklih je pet godina naveden i kao producent na dva niskobudžetna britansko-irska filma. On se, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, na očitovanju o američkoj tjeralici rekao da se protivi izručenju u domovinu što znači da će postupak izručenja biti dug. Kako je objasnio istražiteljima, nakon izbora u SAD-u je na savjet svojih odvjetnika pobjegao u Europu, živio je u Švicarskoj pa onda u Italiji.

Nedavno je krenuo u Hrvatsku kako bi, prema vlastitim riječima, ishodio politički azil, no čim je prešao granicu, uhićen je. Određen mu je ekstradicijski pritvor te je u Remetincu.

Screenshot/Twitter

 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.