Foto: Vlado Kos / CROPIX

Poznata novinarka ‘razapela’ prosvjednike: ‘Gledam pohlepne seljačine kako traže kruha preko pogače’

Autor: Dnevno.hr

Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela jučer se susreo s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, koja je prosvjednicima poručila da ne može jamčiti datum kada bi se moglo prijeći na drugačije mjere zaštite. “Naravno da smo razočarani. Očekivali smo da će doći do nekog zdravog razuma, da će shvatiti da ovo što rade nije dobro ni za njih, a pogotovo ne za nas”, rekao je Milenko Bilić iz Stožera za HRT.

Prosvjed i nezadovoljstvo seljaka komentirala je novinarka Vesna Kljajić koja smatra da “seljaci traže kruha preko pogače”. Dodala je i da sama ima dugogodišnje iskustvo uzgoja svinja, kao i da svinjogojci situaciju koriste kako bi “izmuzli” državu do krajnjih granica.


Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

“Ako sam za nešto kompetentna,onda sam za svinjogojstvo, jer osim srednje veterinarske i faksa, imam dugogodišnje iskustvo uzgoja svinja, jer se moja obitelj bavila i tovom i proizvodnjom prasadi. I tako ja gledam ove pohlepne seljačine koji su već debelo obeštećeni za eutanizirane svinje, pa onda palamude da će izgubiti na težini svinja većoj od 130 kila što je prva klasa. Pa im Vlada ponudila obeštećenje. Pa su onda palamudili o svojoj tradiciji prerade mesa. Pa im Vlada ponudila i 600 i slovima: šeststotina eura za svinjske polovice koje bi kupili i preradili ih, e da ne bi tradicija umrla”, započela je žestoko pa isto tako nastavila:

Ali,ne! Sve to njima nije ništa jer oni žele – da kolju! Eto,dajte im da pet šest pijanih manijaka mrcvari jadnog papkara, dok selom odjekuju skiknjava i samrtni hropac, dok krv curi po dvorištu, pa ispod kapije na ulicu. I da onda, tko što je red, zaraženo meso prodaju. Dajte im i da prikolju i svinjče koje već pada zaraženo kugom. Da se ne baci toliko meso. Pa im dajte da sve to snimaju na mobitel i dive se svom umijeću”.

Nisam ganuta vašim ‘teškim položajem’

Potom je Kljajić upitala: “Gospodo seljaci – pa koliko je vama dosta?”

“Dobili ste novce za svinje, pa vam još treba i 600 eura za svinjske polutke, pa vam ni to nije dosta. Evo, za 600 eura može se kupiti 170 kila svinjskih polovica, koje kad se prerade u šunke, plećke, kobasice,suhu slaninu, itd. vrijede minimalno 1500 eura. Vi ćete,dakle, profitirati. A gdje je svinjska polutka radnicima koji rade za minimalce? Umirovljenicima? Roditeljima s više djece? Seoskoj sirotinji koja ne živi na poticajima i traktorima od 100000 eura? Pa vi bi ste sirotinji oderali kožu s leđa za kantu masti!

O ovom hrvatski seljaci mogu samo sanjati: Svinjokolja kod susjeda u punom jeku
Samo sjedite uz svoje skupe traktore, jedete i pijete uz gostujuće političare koji u životu ni hrčka nisu odgojili i mislite kako ćete se uz njih uzverati i na vlast, pa svakoga tko vas prozre nazivate izdajnikom. Nisam ganuta vašim ‘teškim položajem’ jer ste obični politički manipulatori. Samo – zaboravljate jednu notornu istinu: politika možda jeste kurva, ali nije svako kurvanje politika”, poručila je Kljajić.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.