fbpx

ŠTO SE TO DOGODILO NA AUTOBUSNOJ LINIJI BROJ 7? Dubrovkinja ganuta gestom!

Autor: M. Berić

Ta nekultura mladih je doista zabrinjavajuća, ali sve vam je to nažalost stvar kućnog odgoja, rekla je gospođa koja je htjela ostati anonimna.

Trudna Dubrovkinja koja je željela ostati anonimna nazvala je kako bi  pohvalila mladog vozača JP Libertas koji je, kako kaže učinio nešto što će ona dugo pamtiti.

”U četvrtak ujutro sam na Vojnoviću ušla u Libertasov autobus broj sedam koji je bio dupkom pun. Obzirom kako se nitko nije htio dignuti i ponuditi mi mjesto iako sam u osmom mjesecu trudnoće, mladi vozač je zaustavio autobus i digao se. Nije htio voziti. Putnici su ga pitali: ‘Zašto ne vozite’, na što je on odgovorio: ‘Krenut ću kad se netko digne gospođi’. Međutim, i dalje se nitko nije htio dignuti. Putnici su bili iznenađeni, i oni koji su sjedili u autobusu, ali i oni na stanici. Mladi vozač je na kraju  zamolio jednog gospodina da mi ustupi mjesto – ispričala je gospođa koja ističe kako je šokirana nekulturom mladih u gradskim autobusima, ali i oduševljena gestom mladog vozača kojem se javno želi zahvaliti.

”Ovo nije prvi put da sam doživjela kako mladi u autobusima sjede, a trudnice i starije osobe stoje”, rekla je gospođa.

”Ta nekultura mladih je doista zabrinjavajuća, ali sve vam je to nažalost stvar kućnog odgoja. Mladiću koji je vozio ‘sedmicu’ želim reći jedno veliko HVALA. On je pravi primjer savjesnog vozača i Libertas može biti ponosan na ovakvog zaposlenika ”, komentirala je gospođa.


Vozač se zove Mario Paradžik. Njemu ovakve geste nisu strane. Naime, on je prije dvije godine dirnuo dubrovačku i hrvatsku javnost sličnom gestom. Zaustavio je tada autobus, ukrcao starijeg gospodina, a kad ga je iskrcao na stanici pokraj bivše stare bolnice, pomogao mu je prijeći cestu.

”Nisam mogao vjerovati da se nitko ne želi dignuti trudnoj gospođi. Nisam htio krenuti sa stanice dok ona nije sjela. Znate, nije lijepo gledati trudnu ženu kako stoji. Ovo što sam napravio bi trebalo biti sasvim normalno, ali u današnje vrijeme ovakve stvari smatraju se nevjerojatnima”, skromno je zaključio Mario Paradžik, piše međugorje.info

Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.