fbpx

Policajac iz Karlobaga pomogao gladnom i žednom vozaču

Autor: A. Pranjić

Dok je bio na dužnosti prišao mu je iscrpljeni vozač, koji se predstavio kao Rino Žgrablić iz Pazina i koji je od njega tražio pomoć.

U blizini benzinske postaje u Karlobagu prije dva tjedna policajac Nikola Morović napravio je dobro djelo. Dok je bio na dužnosti prišao mu je iscrpljeni vozač, koji se predstavio kao Rino Žgrablić iz Pazina i koji je od njega tražio pomoć. Žgrablić je kod Zadra imao kvar na kotaču teretnog vozila te je za popravak dao sav novac koji je imao sa sobom. Čekalo ga je 12-satno prenoćište u vozilu na ugibalištu jer nije smio više upravljati teretnim vozilom. 

Policajca je Žgrablić zamolio za novčanu pomoć kazavši da je već toliko gladan da je počeo osjećati bolove u trbuhu. Čak je odlučio i osobnom iskaznicom garantirati povrat novca. Policajac Morović je bez oklijevanja vozaču dao 50 kuna i odbio je vraćanje novca. 

“Jedna od temeljnih zadaća policije jest osnažiti osjećaj sigurnosti i smanjiti strah od kriminala kod građana”, poručili su iz policije, a ovaj je policajac upravo to demonstrirao toplom ljudskom gestom.


Žgrablić je policiji tjedan dana nakon ovog događaja napisao pismo u kojojem se službeniku Moroviću zahvalio na pomoći i vratio mu 50 kuna.

Screenshot: PU Ličko-senjska

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.