fbpx

Platite kavu unaprijed i usrećite nekoga tko si je ne može priuštiti

Autor: M.G.

Akcija 'Kava za kasnije' munjevito se širi društvenim mrežama, a cilj joj je i omogućiti uživanje u ukusnoj kavici na terasi kafića svima onima koji si takvo što ne mogu priuštiti.

Kažu da pravu sreću donose male stvari, a tom su se logikom vodili i tvorci nove hit-inicijative koja je nedavno rođena u Napulju. Naime, u tom talijanskom gradu svjesni su koliko su ljudima, osim namirenja osnovnih potreba, važna i 'sitna životna zadovoljstva', poput ispijanja kave na terasi kafića.

Stoga, krenulo se s akcijom koja se munjevito proširila društvenim mrežama, pod zajedničkim nazivom Suspended coffee, iliti po naški 'Kava za kasnije'.

Kako to funkcionira? Vrlo jednostavno, naime, dođete u kafić, naručite jednu kavu za sebe, i jednu 'za kasnije'. Nakon što platite za obje, i s užitkom ispijete svoju, možete biti sigurni da će jednako zadovoljstvo doživjeti i lokalni beskućnik, ili bilo koji građanin slabijeg imovinskog stanja. Naime, takvima je dovoljno svratiti u isti kafić i pitati ima li u ponudi ijedna 'kava za kasnije', i ukoliko ima – dobit će ju, bez da mora izdvojiti ijedan novčić, budući da ste vi već platili za nju.


Inicijativa je dobila svoje mjesto na Facebooku, gdje je otvorena stranica 'Suspended coffees' koja je već skupila 30 000 fanova, a taj broj dodatno raste. Stranica je uskoro dobila svoje ogranke poput 'SC UK' i 'SC Ireland', što dovoljno govori o dobrim reakcijama te volji da se i na ovakav način pomogne potrebitima. Očito postoji vrlo velik broj ljudi koji bi rado pomogli svojim bližnjima, pogotovo ukoliko isto ne zahtjeva velika novčana sredstva, a krajnjem korisniku donosi emocionalno, ali i duhovno zadovoljstvo.

Nadamo se da će navedena inicijativa naći put do Hrvatske. Sudeći po reakcijama na Facebooku, građani su zainteresirani, no pitanje je bi li bili i kafići?

Autor:M.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.