FOTO: Sedmogodišnjakinja organizirala akciju kako bi darivala djecu iz Doma Vladimira Nazora

Autor: A.P.

''S mamom i tatom sam prolazila pokraj jedne prekrasne zgrade i pitala ih što je to. Objasnili su mi da tu žive djeca koja nemaju roditelje. Zanimalo me kako to izgleda i onda sam odlučila uljepšati im Božić. Pokrenula sam akciju "Od srca srcu" i svako je dijete u domu trebalo dobiti paketić sa čokoladom, čestitkom i kuglicom za bor.'

Sedmogodišnja Karlovčanka Lucija Lulić učenica je prvog razreda osnovne škole koja je u srijedu u pratnji majke Nikoline i učiteljice Davorke Jusupović darivala 76 štićenika Dječjeg doma ”Vladimir Nazor”.
Djevojčica je šetala s roditeljima kraj zgrade Doma ”Vladimira Nazora” te doznala kako su u tom domu smještena djeca koja nemaju roditelje i odmah je poželjela ući unutra. Lucija je shvatila da ne postoje djeca koja nemaju sve što ona ima te je odlučila kako će svakome od njih nešto darovati kako bi imali što sretniji Božić.
Malena Karlovčanka je za štićenike doma osigurala poklone te ih dirnula u srce.
Učenica 1.b razreda OŠ Dragojle Jarnević koja je pokrenula akciju ”Od srca srcu” u koju su se uključili i mnogi drugi uključujući i njene roditelje, rodbinu, prijatelje, razred, sugrađane, je izjavila: ”S mamom i tatom sam prolazila pokraj jedne prekrasne zgrade i pitala ih što je to. Objasnili su mi da tu žive djeca koja nemaju roditelje. Zanimalo me kako to izgleda i onda sam odlučila uljepšati im Božić. Pokrenula sam akciju “Od srca srcu” i svako je dijete u domu trebalo dobiti paketić sa čokoladom, čestitkom i kuglicom za bor.” Paketići su prerasli u veliku humanitarnu akciju, no Lucija ne misli stati.
”Nadam se da su u domu sada svi sretni. Kada narastem želim biti predsjednica države. Da više ne bude siromašnih i bogatih, da nema alkoholičara i droge. Neka se novac podijeli djeci koja nemaju”, izjavila je sedmogodišnjakinja.
Ravnateljica karlovačkog Doma Maja Vučinić Knežević je izjavila kako je ovo neobična i nježna priča, mališane iz Doma su posjetili i darivali učenici osnovne škole iz Korenice.
 

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.