Foto: Twitter Screenshot

POŽAR U CRKVI PROGUTAO KRŠĆANE! Tragedija u Egiptu stravičnih je razmjera: Stradala su većinom dječica

Autor: Dnevno.hr

U egipatskoj kršćanskoj crkvi u kojoj se u tom trenutku nalazilo oko pet tisuća vjernika došlo je do požara u kojem je stradao veliki broj ljudi.

Tamošnje Ministarstvo zdravstva obavještava kako je riječ o desecima ozlijeđenih vjernika, dok Reuters prenosi brojku od najmanje 35 mrtvih i 45 ozlijeđenih, dodajući da su većina poginulih djeca.

Požar je vjerojatno izbio na električnim instalacijama kad se 5.000 vjernika okupilo na misi u crkvi Abu Sifin u četvrti Imbaba.

Nastao je stampedo, ljudi su u panici bježali prema vani, ali vatra je blokirala izlaz iz crkve.

Na mjesto događaja je poslano petnaest vatrogasnih vozila kako bi ugasili vatru, dok su vozila hitne pomoći prevezla unesrećene u obližnje bolnice. Požar još uvijek nije ugašen.

Ozlijeđeni su hospitalizirani, priopćilo je egipatsko ministarstvo zdravstva.

Tragedija se dogodila u crkvi nazvanoj po svetom Merkuriju iz Cezareje, kojeg štuju Kopti, najveća kršćanska zajednica na Bliskom istoku s 10 do 15 od 103 milijuna Egipćana.




“Mobilizirao sam sve državne službe kako bih osigurao poduzimanje svih mjera”, objavio je predsjednik Abdel Fatah al-Sisi na Facebooku.

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.