Foto: DVD Podgora/Ilustracija

POŽAR KOD OMIŠA NE JENJAVA! Sa stihijom se bori 108 vatrogasaca, gašenje otežava orkanski vjetar

Autor: Dnevno.hr

Veliki požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo u Lokvi Rogoznici na predjelu Ivašnjak kod Omiša, još nije stavljen pod kontrolu. Gori trava, nisko raslinje i borova šuma, a od sinoć je na području zahvaćenom požarom isključena i struja jer kroz to područje prolazi dalekovod.

“Situacija na terenu je dosta teška budući da jak orkanski vjetar otežava gašenje požara”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako nema ugroženih objekata.

“U gašenju sudjeluje 108 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila s operativnih područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, Trogir i Intervencijske vatrogasne postrojbe Split-Divulje”, objasnio je Tucaković i rekao kako se tijekom dana očekuje smirivanje situacije.

Gašenje požara otežava orkanski vjetar, ali usprkos teškim uvjetima na terenu Tucaković kaže kako kuće još uvijek nisu ugrožene.

Dojava o požaru zaprimljena je u 21,10 sat nakon čega su na teren upućene vatrogasne snage iz Omiša i Makarske, a pridružili su im se i splitski vatrogasci.

Dodajmo i kako je tijekom jučerašnjeg dana zabilježen povećan broj vatrogasnih intervencija u Primorsko – goranskoj županiji kao posljedica jakog vjetra. Zabilježene su 22 tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 65 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila. Većinom se radilo o uklanjanju stabala, pokidanom granju, uklanjanju električnih i telefonskih stupova kao i raznih metalnih ograda.

Ugašen je požar otvorenog prostora na predjelu Jasenovo, između Žaborića i Jadrtovca, kojim je zahvaćeno oko 30 ha trave, niskog raslinja makije i borovine. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 57 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Šibenik, Intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-ova Primošten, Brodarica, Zablaće, Zaton, Grebaštica, Šibenik, Perković, Pirovac, Bilice i Vodice.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.