Povjerenstvo pokreće potupak protiv Gorana Marića zbog prodaje vile u Grškovićevoj 13

Autor: Hina/Dnevno

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 8000 kuna kaznilo saborskog zastupnika Franju Lucića (HDZ) jer u imovinsku karticu nije unio podatak da njegova supruga ima porezni dug, a pokrenulo je postupak protiv bivšeg ministra Gorana Marića.

Podsjećajući kako je to povjerenstvo već kaznilo Lucića jer u svojim imovinskim karticama nije prijavio svoju poreznu obvezu, izvjestiteljica u tom slučaju Aleksandra Jozić-Ileković je rekla da je Lucić povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa. On je propustio u danom roku priložiti dokaze potrebne za usklađivanje prijavljene imovine u tri izvješća o imovinskom stanju – iz 4. studenoga 2013. te 19. siječnja i 21. studenoga 2016. godine.

Lucić će kaznu od 8000 kuna morati platiti u četiri rate.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv HDZ-ovoga saborskog zastupnika i bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića zbog povrede načela nepristranosti i transparentnosti u obnašanju javne dužnosti.

Radi se o prodaji vile u Grškovićevoj ulici 13 u Zagrebu (kojom se za svoj ured koristio bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić) trgovačkom društvu “Sjajna svjetlost” poduzetnika Zvonka Šarića.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tatijana Vučetić je rekla da su Marić i Šarić prijatelji više od 30 godina, a iz podataka zemljišno-knjižnih odsjeka vidljivo je i da su Marić i njegova supruga stjecali nekretnine od Šarića i trgovačkog društva u njegovu vlasništvu.

Iz toga se može zaključiti da je Marić sa Šarićem u odnosu osobne i poslovne povezanosti.

Vučetić je rekla i da je Marić prilikom prodaje nekretnine u Grškovićevoj ulici trgovačkom društvu u Šarićevu vlasništvu – koje je dalo najpovoljniju ponudu na javnom pozivu za kupnju nekretnine – trebao biti svjestan osobne i poslovne povezanosti te se tom prilikom trebao izuzeti iz potpisivanja te odluke. Time je Marić, objasnila je, doveo u pitanje vlastitu vjerodostojnost i povjerenje građana u nepristranost u obnašanju javne dužnosti.

Zbog povrede načela nepristranosti, to je povjerenstvo pokrenulo postupak i protiv bivše načelnice općine Lovreča Anite Nosić jer je kao načelnica te općine sudjelovala u postupku sklapanja pravnih poslova potpisujući ugovore s građevinskom tvrtkom „Katić Bau” u vlasništvu njezina ujaka Nikice Katića.

JE LI UHIĆENJE JOSIPE RIMAC SLUČAJNO? U manje od 10 dana ‘pale’ dvije osobe bliske Karamarku

Autor:Hina/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.