FOTO: Josipa Rimac/Facebook

Povjerenstvo ipak ne pokreće postupak protiv Josipe Rimac, ali će pokrenuti protiv ravnatelja HZZO-a

Autor: Dnevno

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će pokrenuti postupak protiv Luciana Vukelića, ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje budući da postoji mogućnost za potencijalni sukob interesa jer je istodobno i član Upravnog vijeća KBC-a rijeka.

Vukelić je prijavljen jer postoji mogućnost da pogoduje jednoj strani. “Kao ravnatelj HZZO-a ima obaveze koje uključuju nadzor rada bolnice čijeg je Upravnog vijeća član. Postavlja se pitanje može li na taj način doći u situaciju da kroz kontrole i nadzore KBC-u Rijeka progleda kroz prste. Dokumentacijom to nije utvrđeno, ali njegov privatni interes može utjecati na njegovu nepristranost u donošenju odluka vezanih za taj KBC”, rekla je Tončica Božić, članica Povjerenstva.

Protiv Josipe Rimac se ne pokreće postupak

Povjerenstvu je bila prijavljena i Josipa Rimac da je kao gradonačelnica Knina opraštala dugove komunalnih naknada DIV Grupi i kao nagradu dobila stan u Zagrebu. “Obzirom da je taj događaj bio 2011., prije donošenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa, nismo imali osnova da istražujemo je li tadašnja gradonačelnica imala ikakav poslovni ili osobni odnos s vlasnikom te tvrtke”, izjavila je Božić.

Budući da Povjerenstvo nije utvrdilo da je Rimac dobila stan u Zagrebu, odlučeno je da se postupak ne pokreće.

Ni protiv Gorana Aleksića se ne pokreće postupak

Goran Aleksić je bio prijavljen Povjerenstvu za neovlašteno reklamiranje pojedinih odvjetnika, posebice Srđana Kalebote kao i kompanije svoje supruge na vlastitom Facebook profilu.
U svom očitovanju Povjerenstvu, Aleksić navodi da se ne radi o pogodovanju odvjetnicima već o pomoći potrošačima da dobiju kvalitetnije pravno zastupanje te da u svemu tome nije imao materijalnu korist.

Iz Povjerenstva su utvrdili da se djelovanje Aleksića kao aktivista Udruge Franak mora odvojiti od njegova djelovanja kao zastupnika u Saboru.
“Dio objava na facebooku na koje prijavitelj ukazuje, objavljeni su na profilu Udruge Franak, a dio na profilu Aleksića. Pojedinačni profili dužnosnika ne predstavljaju ujedno i službene profile tijela u kojem oni obnašaju dužnost. U objavama nije postupao u svojstvu saborskog zastupnika, već isključivo u svojstvu udruge civilnog društva”, ustvrdila je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.