Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

POTRES U SDP-u: Ne odustane li Maras od kandidature, Grbin bi mogao raspustiti i zagrebački SDP!? Sve ovisi o jednom razgovoru!

Autor: Ines Brežnjak

Drama u SDP-u mogla bi postati još veća! Naime, Jutarnji list piše da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na korak do raspuštanja najveće stranačke organizacije – SDP-a Grada Zagreba.

Navodno se trenutno vode konzultacije između članova Predsjedništva koje će se sastati u 18 sati i donijeti konačnu odluku.

Zaiskrilo je u izboru SDP-ova kandidata za gradonačelnika, jer Gordan Maras i dalje ne odustaje od iste, što dio stranke ne podržava. Prema provedenim istraživanjima, Maras nema nikakve šanse čak ni za ulazak u drugi krug.

“Nije stvar samo u tome što Maras nema nikakve šanse u Zagrebu. I mi koji smo izvan Zagreba u njemu vidimo problem jer je on političar kojega se ne doživljava ozbiljno i procjenjujemo da će isticanje Marasa za najvažniju dužnost na lokalnim izborima stvoriti sliku o SDP-u kao neozbiljnoj stranci”, izjavio je za Jutarnji jedan član Predsjedništva SDP-a, pa nadodao da se Grbin time izlaže kritikama da poseže za radikalnim potezima jer je raspušteno već više organizacija.

“No, možda stvari napokon treba presjeći. Još dok je Milanović bio predsjednik stranke bilo je razloga rješavati probleme u Zagrebu, ali se Milanović time nije želio baviti i sada je sve dočekalo Peđu”, rekao je isti izvor za Jutarnji.

Navodno bi Grbin tijekom poslijepodneva trebao obaviti još jedan razgovor s Marasom, a o tome bi razgovoru mogla ovisiti konačna odluka o sudbini zagrebačkog SDP-a.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.