‘POTICAO NA MASOVNI POKOLJ HRVATA I GENOCID’: Priča ledi krv u žilama! Danas kroji sudbinu Crne Gore, tvrdi vladika Mihailo!

Autor: Dnevno

“Sramota je ovo pomisliti, a kamoli izreći. Kada dublje zaronimo u povijest, vidimo da je ta politika imala uzore u prošlosti. Slijedila je isto takvu genocidnu politiku, koja je poslije 1918. godine vođena u Crnoj Gori i bila blagoslivljana od cijele, iste te Srpske crkve”, prenosi Bolja Bosna. 

“Dogodilo se nazamislivo – da ratnohuškački vladika Amfilohije sastavlja vladu sekularne države, što je nazabilježeno u novijoj europskoj povijest. Ta činjenica bi trebala zabrinuti mnoge. Kad je u pitanju Crna Gora, a i šire, ciljevi su mu mračni, u što ne treba sumnjati, kazao je Mitropolit crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

“Dovoljno je prisjetiti se jedne ne tako davne prijeteće izjave, ispisane u usršnjoj poslanici, koja je svojevrsna prijetnja SAD-u i NATO paktu “Mi smo danas zjenica svjetske povijesti i od nas ovisi kako će se riješavati sudbina Europe i Amerike; preko nas su se lomila koplja polomit će i NATO zube na ovoj svetinji, ja i vi ovo pred Bogom svjedočimo”.

Dobro se sjećam kako su njegovi istomišljenici, vladika Lukijan i Šešelj, početkom devedesetih godina prošloga stoljeća, u Borovome Selu raspirivali mržnju među srpskim stanovništvom i poticali ih na masovne zločine protiv Hrvata. Dok je u isto vrijeme patrijarh blagoslovio izgradnju crkava na zgarištima muslimanskih domova u Bosni”, rekao je Mihailo.

A na drugome kraju bivše zajedničke domovine, kako je rekao, tih godina Amfilohije je poticao i huškao srpske dobrovoljce da nasrću, pale i ubijaju na dubrovačkome području. Da bi danas cijela Srpska crkva tvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida, a sramotna dubrovačka operacija i zločini učinjeni prema stanovništvu Vukovara za nju su posljedice rata koji je, kažu, Srbiji bio nametnut.

“Sramota je ovo pomisliti, a kamo li izreći. Kad dublje zaronimo u povijest vidimo da je ta politika imala uzore u prošlosti. Slijedila je isto takvu genocidnu politiku koja je poslije 1918. godine vođena u Crnoj Gori i bila blagoslivljana od cijele, iste te Srpske crkve.




Zato je jedan poznati srpski analitičar religije s pravom ustvrdio, kako je Srpska svetosavska crkva sekta, i to, najorganiziranija sekta u povijesti, što se potvrđuje u stvarnosti. Da je sekta potvrđuju i nedavne izjave jednoga Amfilohijevoga bliskoga suradnika da su svi oni koji su rušili Njegoševu kapelu na Lovćenu kažnjeni od boga zajedno s familijama”, kazao je Mihailo.

Amfilohije je, kaže Mihailo, nedavno izjavio i da je narod koji je sudjelovao na litijama, na ulicama crnogorskih gradova izveo Bog, što je najobičnije svetogrđe.

“Ima i građanskih političara koji su mu s ruke, koji izjavljuju da je crkvena imovina u Crnoj Gori vlasništvo SPC-a i da njoj pripada. Čak je jedan, koji nije Srbin, tvrdio da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen. Ne mogu vjerovati da to može izjaviti jedan političar građanske orijentacije, zbog čega sam zgrožen, dokle sve to može dogurati”, rekao je mitropolit CPC.




I njemu i cijeloj Srpskoj crkvi ponovio je riječi Dobrice Ćosića: “Teško narodu koji na lažima stvara svoju povijest. Srbi su sve na lažima dobili”.

“Zato bih im poručio da žive u iluziji da će Crnu Goru pokorit i pretvorit u beogradsku koloniju. Naša povijest nas uči da je naša zemlja crnogorska i da će se beogradski popovi morati pokoriti i služit u interesu ove zemlje, a iz Crne Gore mogu iznijeti koliko se tuđe zemlje može ponijeti na opancima”, zaključio je Mihailo.

Portal Slobodna Bosna u nedjelju je objavio niz fotografija za koje kako tvrde- dokazuju da je Amfilohije u Istočnoj Hercegovini s četnicima provodio entičko čišćenje Bošnjaka.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.