fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

POSTHUMNA PLJUSKA BANDIĆU, ‘NIGDI MIRA NIMA’! Oduzeli mu značajnu titulu, pritom ga ‘izvrijeđali’! Šokantno je i zašto ju je uopće dobio

Autor: Dnevno.hr

Podgorska vlast je prije osam godina donijela odluku o proglašenju danas pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kao laureata javnog priznanja te su mu tada predsjednik Općinskog vijeća Ivo Mihaljević i načelnik Ante Miličić (nezavisni) dodijelili Povelju počasnoga građanina Podgore.

No, neke ta odluka nije impresionirala pa je, nakon što je došla na vlast, nova načelnica Petra Radić (Nezavisna lista mladih) ukinula tu titulu bivšem šefu metropole, piše Slobodna Dalmacija.

Na zahtjev Kluba SDP-a i vijećnika Zorana Radonića općinska Komisija za dodjelu javnih priznanja jednoglasno je donijela odluku o opozivu s obrazloženjem kako smatra da ”iskazana čast nije zaslužena s obzirom na dokazanu kriminalnu povijest i više od 250 kaznenih prijava protiv Milana Bandića i njegovih suradnika, čime se nanosi šteta ugledu općine, kao i samoj vrijednosti dodijeljene titule”.


U obrazloženju odluke o oduzimanju počasti danas pokojnom Bandiću navodi se kako je tijekom povijesti bilo i zaslužnijih pojedinaca koji su dali svoj doprinos razvoju i promidžbi općine, a nisu proglašeni počasnim građanima.

“Pri dodjeli se nije poštovala niti se provela propisana procedura za dodjelu priznanja, a povod je bilo poklonjeno vatrogasno vozilo, koje je bilo nekvalitetno i neadekvatno za potrebe našeg DVD-a”, navodi se u obrazloženju.

Da je staro vatrogasno vozilo koje je Bandić darovao Podgoranima bilo neupotrebljivo, Slobodnoj Dalmaciji potvrdio je i Stjepko Mrsić, zapovjednik DVD-a.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.