fbpx
Foto: Pixabay/Ilustracija

Pošteni tinejdžer: Pronašao torbu sa zlatom i novcima, a od vlasnika je dobio lijepu nagradu

Autor: Maja Štefanac

Torbicu sa novčanikom i dokumentima, ali i vrećicom s nakitom na ulici je pronašao šesnaestogodišnjak iz Dervente i sve odmah vratio u policijsku stanicu.

“Odmah sam zvao policiju, primijetio sam da ima novčanik s dokumentima. Policajac mi je rekao da ako mogu, pronađene stvari donesem u stanicu. To sam i napravio. Nisam znao što ima još u torbi. Policajac je počeo vaditi iz torbe novčanik s dokumentima i izvadio je i vrećice zlata i drugog nakita”, rekao je učenik Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” iz Dervente.

Čovjek koji je izgubio torbicu brzo je došao po nju, a dječaka novčano nagradio. Riječ je o Rudolfu Daki iz Dervente koji je vlasnik trgovine “Zlatarna Daka”.


“Kada sam primijetio da torbice nema, počeli smo je tražiti oko dućana i u blizini. Nakon toga zvali su iz policije da dođem. Tamo sam sreo mladića koji je pronašao torbu i donio je u policiju. Jako lijepa gesta od njega, ugodno me iznenadio. Sve je bilo u torbi. Njega sam nagradio novčanim iznosom”, rekao je Daka.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.