Foto: Marko Miscevic / Cropix

Pošta traži nove radnike, objavili plaću koju nude: Javiti se može bilo tko, imaju samo jedan uvjet

Autor: I.J.

Hrvatska pošta suočava se s ozbiljnim nedostatkom radne snage. U proteklih nekoliko dana objavili su nekoliko natječaja u kojima traže 75 novih poštara i transportnih radnika.

Poštari se traže diljem Hrvatske, a kandidatima se nudi posao na neodređeno vrijeme. Kada je riječ o transportnim radnicima, njih se traži čak 25 za rad u distributivno-logističkom centru Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

Posao peronskog manipulanta uključuje zaduženja poput utovara i istovara pošiljaka, zaprimanja i otpremanja pošiljaka, ručnog i strojnog razrađivanja pošiljaka, skeniranja transportnih jedinica te rukovanja elektrokemijskim spremnicima. Za ovaj posao dovoljna je osnovna škola, a iskustvo nije potrebno.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Rad u tri smjene

Od kandidata se očekuje rad u tri smjene (jutarnja, popodnevna i noćna) u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno. Nudi se početna plaća od 985 eura bruto, koja se povećava za dodatke sukladno Zakonu o radu, navode iz Hrvatske pošte.

“Korisnici ih cijene i poštuju, a i s kućnim ljubimcima se znaju složiti. Stoga, ako želite dinamičnu radnu okolinu, te sigurno i stabilno radno mjesto na kojem ćete susresti brojne zanimljive ljude i upoznati drage kolege koji svojom prijateljskom podrškom olakšavaju ovaj zahtjevan i odgovoran posao, dođite i pridružite se našem timu”, stoji u oglasu kojim se želi privući nove djelatnike.

Od kandidata se očekuje rad u tri smjene (jutarnja, popodnevna i noćna) u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno. Nudi se početna plaća od 985 eura bruto, koja se povećava za dodatke sukladno Zakonu o radu, navode iz Hrvatske pošte.

Pada broj zaposlenih

Broj zaposlenih u Hrvatskoj pošti iz godine u godinu pada. Prošle godine Hrvatska pošta imala je oko 8300 zaposlenih, što je 430 manje nego prethodne godine, gledano prema satima rada. Razlog je plaća koja je dosta niža od državnog prosjeka.
Pošta traži nove radnike, na vidjelo izašla neto plaća: Na stolu zanimljivi benefiti

Dok je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske za 2023. iznosila 1148 eura, prosječna neto plaća zaposlenih u Hrvatskoj pošti iznosila je oko 1040 eura.
 

 

 

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.