HRT

POSAO CVJETA! Ministarstvo zdravstva za rad na sustavu eBolnice između ostalog odabralo tvrtku koja se bavi cvjećarstvom, bili su jedini ponuditelji

Autor: M.V.

Za posao vrijedan 4.19 milijuna kuna s PDV-om, Ministarstvo zdravstva, javlja 24sata, za “usluge izrade projektne dokumentacije i tehničke specifikacije” za sustav eBolnice, odabralo je zajednicu ponuditelja tvrtki Dimeros i Navada. Jedna od njih osim “pružanja usluga informacijskog društva” primarno se bavi aranžiranjem cvijeća.

Riječ je o tvrtci Navada koja tek na 15. mjestu pod predmetom poslovanja, navodi i poslove za koje ih je angažiralo ministarstvo, sve do tada riječ je o “aranžiranju cvijeća i izradom cvjetnih aranžmana od živog i umjetnog cvijeća i ostalih dekorativnih materijala, zatim uređivanjem interijera cvijećem i ukrasnim biljem, dizajniranjem i oblikovanjem vrtova…”.

Kako govori ministarstvo, odabrali su navedenu grupu jer je stigla samo jedna ponuda – njihova i to za 10 tisuća kuna nižu cijenu nego je izdvojilo ministarstvo.

Dimeros i Navada

Dimeros se između ostalog bavi savjetovanjem u vezi s poslovanjem, računalnim i srodnim djelatnostima, uslugama informacijskog društva, a ovlašteni je zastupnik Malwarebytes sigurnosnih programa za Hrvatsku, sudjeluju u poslovima modeliranja poslovnih i informatičkih projekata…

Zanimljivo je i kako je Dimeros godinu prije apliciranja na natječaj ostvarila prihode od 2.85 milijuna kuna dok je Navada, za koju stoji kako nema zaposlenih, uprihodila tek 1100 kuna.

Direktorica i vlasnica Navade, Mirela Žagar rekla je kako je od osnutka tvrtke dio predmeta i opsega poslovanja i IT djelatnost, a tvrdi i kako su ranije radili na poslovima pružanja IT usluga i izrada dokumentacije. Govori dalje kako su isto učinili i u ovom slučaju, “na ovom konkretnom projektu ponudivši nama raspoložive suradnike traženih stručnosti, specifičnog iskustva i referenci”.

Nismo ranije surađivali

Direktor i vlasnik Dimerosa, Miljenko Jakopović otkrio je kako se malo iznenadio kada je saznao da je Navadi druga djelatnost aranžiranje cvijeća, ali govori kako su oni kao mala tvrtka morali pronaći suradnika, a Navada je u trenutku natječaja bila i informatička firma bez dugova.
Dodaje kako su napravili dobar projekt, a tvrdi i kako je Navada napravila otprilike pola posla u istomu te se nada da će ministarstvo biti zadovoljno.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.