POROĐAJ NA MIGRANTSKOJ RUTI: Migrantica rodila kod Siska na cesti, pomogli joj policajci

Autor: Dnevno

Policijski službenici, koji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija, jučer su, 5. studenog, u poslijepodnevnim satima u šumi na glinskom području zatekli dvoje stranih državljana za koje se sumnjalo da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Zatečena žena bila je u visokoj trudnoći te su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice. Međutim, trudnica se porodila prije dolaska hitne pomoći. Žena i žensko dijete koje je došlo na svijet, vozilom su Hitne pomoći prevezeni u sisačku opću bolnicu.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da se radi o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu, a tijekom postupanja muškarac je izrazio namjeru za traženjem azila.

Muškarac je smješten u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.