Foto: YouTube/Screenshot

PORFIRIJE U VELIKOM BOŽIĆNOM INTERVJUU: ‘To što se u posljednjem ratu Srbi nisu međusobno ubijali izgleda da nekom veoma nedostaje’

Autor: Daniel Radman

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije, još uvijek je i mitropolit Zagrebačko-ljubljanski, poslao je prigodno božićnu poruku u kojoj je posebnu pažnju posvetio oboljelima izrazivši želju “za bolne da što prije ozdrave i da zaraza koja je napala svijet prođe”.

“Koronavirus, kao i svaki drugi virus, samo je odraz nesagledivo dubljeg problema”, naglasio je i dodao da je, između ostalog, “izraz pedagoške opomene čovjeku da se vrati zapovijedima Božjim, jer kada se od prirode otima i kada se ne živi u suglasju sa poretkom koji je Bog ustanovio, ona prestaje bivati čovjekovim miroljubivim staništem”.

“Priroda dugo pamti i trpi nepravdu, ali prije ili kasnije uzvraća udarcima. Prirodu, dakle, moramo poštovati, njegovati i čuvati kao najvrjedniji dar Božji”.

Ni za zapetu ne mijenjam moj poziv na mir

No, osim božićne poruke Porfirije je dao i veliki intervju beogradskoj “Politici”, naslovljen “Ni za zapetu ne mijenjam moj poziv na mir”. U intervjuuu se osvrnuo i na stradanja srpskog naroda u proteklim ratovima. “To što se u posljednjem ratu Srbi nisu međusobno ubijali izgleda da nekom veoma nedostaje”.

“Kao da se po svaku cijenu traži razlog da to bude nadoknađeno. A koliko je glava srpskih od srpske ruke postradalo u dvadesetom stoljeću”, izjavio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.