Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

‘PORASTAO INTERES ZA CIJEPLJENJE’ Epidemiolog: ‘Nadamo se da je to zdrav odnos prema stvarnosti’

Autor: Dnevno.hr

Dobrica Rončević, voditelj Odjela epidemiologije NZZJZ PGŽ komentirao je aktualnu epidemiološku situaciju.

Kako kaže, u Primorsko-goranskoj županiji je sada 3 008 aktivnih slučajeva.

No, posebno je zabrinjavajući porast broja hospitaliziranih pacijenata koji je doveo do značajnog opterećenja kliničkog bolničkog centra Rijeka.

“Interes za cijepljenje je znatno porastao, teško je reći koji je točno razlog tome ali nadamo se da je to zdrav odnos prema stvarnosti. Na dnevnoj bazi cijepimo 800 do 1000 ljudi u županiji, a prije smo 300-tinjak na dan. S time da cijepimo svaki dan i nedjelju. Kako možemo uočiti, prevlada radno aktivna populacija i mlađa populacija koja se cijepi prvom dozom”, rekao je za RTL.

Dodaje, svi bi trebali pridonijeti tome da se bolnički i zdravstveni sustav očuva za potrebe koje imamo kao zajednica.

“No, usprkos svemu bojim se da će neka vrsta lockdowna biti zadnja opcija, neki određeni oblik će morati nastupiti jer učinci ovih mjera koje smo očekivali kao i dostupnost cijepljenja nisu dali očekivane rezultate zbog premalog broja cijepljenih”, poručio je.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.