Profimedia

POPULARNI TRUMPOV ODVJETNIK SOUČEN S OZBILJNIM OPTUŽBAMA: Njegove izjave mogle bi ga koštati milijarde

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Rudy Giuliani dobio je tužbu tešku 1,3 milijarde dolara od strane američke tvrtke koja proizvodi i održava sustave za elektroničko glasovanje.

Giuliani koji je odvjetnik bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, optužen je za klevetu širenjem glasina o masovnoj prevari na predsjedničkim izborima.

Kako pokazuju sudski dokumenti objavljeni u ponedjeljak, kompanija iz Denvera Dominion Voting Systems Inc. ranije je tužila odvjetnika Trumpove kampanje Sidneya Powella, također radi širenja teorija zavjere o izborima na kojima je Trump izgubio od Joea Bidena.

Zaposlenik Dominiona Eric Coomer istu je tužbu podnio protiv cijele Trumpove kampanje, tvrdeći da se morao skrivati zbog prijetnji smrću koje su mu upućivali Trumpovi pristaše. Giuliani i njegov odvjetnik Robert Costello nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.

Giuliani je dosad čvrsto stajao iz svojih tvrdnji o izborima i u radijskoj emisiji prošloga tjedna rekao da ga napadaju zbog toga što “koristi svoje pravo na slobodu govora i obranu svoga klijenta”.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.