screenshot

Ponovno uhićen diler luksuznih automobila, inače brat glavnog aktera u ‘aferi vjetroelektrane’

Autor: dnevno

U zajedničkoj akciji policije i USKOK-a jutros je u Zagrebu ponovno priveden Ivan Inja Bašić, trgovac skupocjenim automobilima koji je pod optužbom za utaje poreza pri uvozu automobila već bio uhićen početkom prosinca prošle godine, piše Jutarnji list.

Inja Bašić bio je u istražnom zatvoru tri mjeseca, do početka ožujka ove godine kada je, kao i njegova supruga pušten uz jamčevinu. Ukupno su položili jamstvo u iznosu od osam milijuna kuna. U tom se slučaju Bašića tereti da je u zločinačko udruženje okupio još deset suokrivljenika te tri tvrtke.

Prema optužbi, lažiranjem dokumentacije izbjegavali su plaćanje PDV-a i drugih davanja pri uvozu 35 rabljenih automobila iz Njemačke u Hrvatsku te su tako oštetili državni proračun za oko 3,1 milijuna kuna. Za sada nije poznato je li današnja akcija također povezana s uvozom automobila i poreznim utajama.

Osim Bašića, privedeno je još nekolio osoba među kojima je ponovno uhićen i Ivan Gavran, potvrdila nam je Gavranova odvjetnica Ljiljana Planinić.

Inače, u međuvremenu je istragom u Aferi Vjetroelektrane zajedno s donedavnom državnom tajnicom u ministarstvu uprave Josipom Rimac, obuhvaćen i brat Inje Bašića, Milenko Bašić, vlasnik tvrtke Lager Bašić, odnosno tvrtke CEMP koja je preuzela projekt vjetroparka Krš-Pađene za koji je “lobirala” bivša gradonačelnica Knina.

Milenko Bašić, koji inače živi u BiH, za sada je ostao nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Krak istrage u aferi Vjetroelektrane usmjeren je na osobe iz najbližeg kruga bivše gradonačelnice Knina




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.