Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

PONIŠTEN NATJEČAJ! Ljubičić ipak neće ništa koordinirati, on je sudjelovao u pripremi postupka javne nabave za koji je naposljetku i osnovao tvrtku

Autor: M.V.

S datumom 13. travnja 2021. godine, Ministarstvo zdravstva poništilo je natječaj o izradi projektne dokumentacije i tehničkih specifikacija IT sustava eBolnice na koji se javila tvrtka Aenona Consulting koju je osnovao bivši Sanaderov ministar zdravstva Neven Ljubičić 20 dana prije samog roka natječaja. Podsjetimo, to je posljednja od nekoliko “afera” u procesu nabave ovog ministarstva.

U obavijesti o poništenju ovog natječaja stoji kako su članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu utvrdili da je zastupnik ponuditelja Neven Ljubičić aktivno sudjelovao u pripremi postupka javne nabave kao član povjerenstva za eZdravstvo koje je sastavni dio ovog predmeta nabave.

Ljubičić je, kako se pisalo, trebao biti stručni koordinator, a vrijednost tog posla procijenjena je na 1.140.000 kuna bez PDV-a.

Kriteriji natječaja

Inače, Ljubičić je posao dobio na temelju ispunjavanja svih kriterija natječaja, od koji se tražilo “iskustvo vođenja i koordinacije minimalno jednog nacionalnog projekta koji je u nacionalni zdravstveni sustav uvodio nove medicinske programe”, “iskustvo vođenja i koordinacije minimalno jednog nacionalnog projekta koji je u nacionalni zdravstveni sustav uvodio nove načine izvješćivanja ili sustava fakturiranja ili sustava akreditacije i kvalitete” i “iskustvo vođenja ili upravljanja bolničkim zdravstvenim sustavom s minimalno četiri kliničkih bolničkih centara, tri kliničke bolnice te 20 općih bolnica”.

Osoba zadužena za koordinaciju također je trebala biti redoviti profesor na jednoj katedri medicinskog fakulteta te predsjednik ili dopredsjednik ili tajnik nacionalnog ili međunarodnog stručnog medicinskog društva.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.