Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POLITIČKI KONKURENTI Bivša Škorina tvrtka izgubila na natječaju od tvrtke u kojoj je radio Krstičević iako je ponudila znatno manje

Autor: Dnevno/ I.I.

Posao razvoja sustava prikupljanja službenih dokumenata RH, u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna s PDV-om, dobila je tvrtka King ICT, čiji je član Nadzornog odbora bio Damir Krstičević, unatoč tome što je tvrtka Omega Software Miroslava Škore predala milijun i sto tisuća kuna jeftiniju ponudu na javnom natječaju, prenosi Jutarnji list

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva tražio je kompaniju koja će mu izraditi programsko rješenje za automatsko upravljanje i prikupljanje službenih dokumenata te njihovu objavu na portalu, a posao podrazumijeva i analizu postojećih sustava, razvoj i implementaciju, instalaciju, kao i edukaciju zaposlenika, kako piše u dokumentu objavljenom u Narodnim novinama.

Natječaj je objavljen u siječnju ove godine te su pristigle samo dvije ponude. Tvrtka King ICT ponudila je 3,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 4,4 milijuna, što je i vrijednost posla, a tvrtka Omega Software ponudila je 2,6 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 3,3 milijuna kuna.

Razlog odbijanja tvrtke Omega Software je, kako je navedeno u zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, dokaz da je ponuditelj u povijesti poslovanja izvršio uslugu katalogizacije građe prema standardu UNIMARC, odnosno jednakovrijednom standardu. 

Ova tvrtka navela da je za Agenciju za lijekove (HALMED) obavila nadogradnju sustava za upravljanje predmetima Centirix i Pismohrana, ali kako Središnjem uredu iz toga nije bilo razvidno da je Omega uistinu obavila posao katalogizacije, od ove su kompanije, jednako kao i od same Agencije, tražili nekoliko očitovanja.

Iz HALMED-a su dobili odgovor kako su katalogizaciju građe na poslu koji je u natječaju naveden kao referenca zapravo napravili djelatnici Agencije, a ne djelatnici Omega Softwarea, nakon čega je Ured zaključio da ponuda nije valjana.

Miroslav Škoro donedavni je suvlasnik tvrtke Omega Softwarea u kojoj je imao pet posto suvlasništva, a Damir Krstičević bio je član Nadzornog odbora tvrtke King ICT do 2015. godine, kad je aktivirao svoj saborski mandat.




Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.