Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

POLITIČKA LIKVIDACIJA: ‘Iza afere s Kujundžićem stoji netko iz HDZ-a, netko je odlučio povući okidač!’

Autor: Dnevno

Nikola Grmoja (Most) izjavio je u petak kako je uvjeren da iza afere s nekretninama i sukobom interesa ministra Milana Kujundžića stoji netko iz HDZ-a, odlučivši sada izaći u javnost sa stvarima koje su se vrlo vjerojatno znale i prije.

Grmoja je rekao da ga strašno ljuti što netko može biti bitan faktor na političkoj sceni s aferama za koje je sigurno znao veliki dio establishmenta i medija, ali kad zbog stranačkih borbi postanete nepodobni kreću pokušaji rušenja. Na to ne možemo i nećemo pristati, a o Milanu Kujundžiću i zašto ne može biti ministar zdravstva Most je sve rekao kroz 52 razloga za opoziv, podsjetio je Grmoja u izjavi novinarima u Hrvatskom saboru.

Upitan misli li da netko iz HDZ-a možda podmeće ministru Kujundžiću, Grmoja je rekao kako je u to uvjeren, odnosno ne da mu podmeće, jer radi se o stvarima koje su jako ozbiljne budući da mu je novac posudio netko tko je vlasnik jedne veledrogerije. “To je čisti sukob interesa jako blizu kriminalu, a što se znalo vrlo vjerojatno i prije pa je taj netko “odlučio povući okidač”, drži Grmoja.

Na pitanje radi li se možda o pokušaju Kujundžićeve diskreditacije za predstojeće parlamentarne izbore, Grmoja je rekao kako je to moguće, kao i za unutarstranačke izbore u HDZ-u. “To su špekulacije, nastupam iskreno, uvijek otvorenog garda, svaku informaciju o bilo kojem kriminalu koju dobijem iznesem u Saboru, korumpirane prozivam imenom i prezimenom i iza toga stojim, zbog toga imam i sudske tužbe i ne spremam nešto u ladice da izvučem kad mi bude trebalo”, rekao je.

Ako se želimo obračunati s korupcijom u Hrvatskoj, dodaje Grmoja, onda sve treba iznijeti odmah. “Podsjećam da smo otvorili komunističke arhive koje je HDZ nakon godinu dana ponovno zatvorio, jer je izašao dosje jednog od ključnih ljudi sadašnjeg i bivšeg HDZ-a Vladimira Šeksa. Nemamo fige u džepu i stavimo sve pred građane i onda ćemo vidjeti tko je tko u hrvatskoj politici”, poručio je Grmoja.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.