Foto: Damir Krajac / CROPIX

POLICIJSKA POTJERA OD JASTREBARSKOG DO ILICE: Vozač Audija (28) bez položenog vozačkog u bijegu vozio suprotnom trakom, zabio se u policijsko vozilo i pokušao pobjeći. Nije uspio

Autor: Dnevno.hr

Jučer, 29. lipnja oko 22.45 sati, na području Jastrebarskog, tijekom nadzora prometa i kontrole vozača, 28-godišnji vozač osobnog automobila marke Audi A6 krapinskih registarskih oznaka nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika te je nastavio vožnju prema Zagrebu. Policijski službenici su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano te na sebi ima ne pripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem.

Iz PU zagrebačke javljaju kako je vozač cijelim putem, od Jastrebarskog do Ilice, grubo kršio prometne propise prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu. Dolaskom u Ilicu, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510.

Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uhvatili i zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi, nad njim uporabili sredstva prisile.

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova.

Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

Osumnjičeniku je privremeno oduzet osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku, a policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem proveli kriminalističko istraživanje te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.