Policija upala u jazbinu krijumčara drogom: Otkrila oltar od kojeg prolazi jeza

Autor: Dnevno

Policija je pronašla više od 40 lubanja, desetke kosti i fetus u staklenoj posudi pored oltara u jazbini osumnjičenih krijumčara drogom u Ciudad de Mexicu u ovotjednoj raciji, objavile su vlasti u nedjelju.

Četiri lubanje ugrađene su u oltar u središnjoj gradskoj četvrti Tepitu, gdje je policija uhitila 31 osobu u utorak pod sumnjom za aktivnosti kartela droge, navodi se u priopćenju gradskih vlasti. Međutim, sudac je naredio da se 27 ljudi pusti na slobodu.

Na fotografiji koju je objavio ured državnog tužitelja u Ciudad de Mexicu vide se lubanje grupirane oko oltara s križem ukrašenim drvenom maskom za lice u obliku roga.

Desno od oltara nalazi se obojani zid pun simbola koji uključuju piramidu prekrivenu rukom, nebeska tijela i kozju glavu s heksagramom između rogova, prema fotografijama prostorije objavljene u lokalnim medijima.

Ispred zida nalazi se niz predmeta, uključujući desetke drvenih štapova s obojanim oznakama.

Glasnogovornica ureda državnog tužitelja rekla je da podrijetlo lubanja, kojih je najmanje 42, vlasti još istražuju.

Istražitelji su na mjestu događaja otkrili noževe, 40 čeljusnih kosti, fetus i 30 kosti nogu ili ruku, navodi se u priopćenju ureda.




Ne zna se još je li fetus ljudski, rekla je glasnogovornica.

Tepito, sjeverno od povijesne jezgre glavnoga grada, dugo je bio sjedište nezakonitih komercijalnih djelatnosti.

Oslobađanje gotovo svih uhićenih u raciji u skrivenim tunelima i laboratorijima droge u Tepitu neuspjeh je vlasti koje se nastoje uhvatiti u koštac s kroničnim nasilnim bandama.




Screenshot, Foto Especial

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.